Στην Κύπρο ο Μπλίνκεν συναντήθηκε με Χριστοδουλίδη

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης είχε σήμερα το απόγευμα συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ κ. Άντονι Μπλίνκεν, ο οποίος επισκέφθηκε εκτάκτως την Κύπρο, στο πλαίσιο επαφών στην περιοχή.

Κατά τη συνάντηση του Προέδρου Χριστοδουλίδη με τον Αμερικανό Υπουργό Εξωτερικών που πραγματοποιήθηκε στο αεροδρόμιο Λάρνακας, συζητήθηκε διεξοδικά η κατάσταση στην περιοχή, όπως αυτή εξελίσσεται.

Ο κ. Μπλίνκεν εξέφρασε ευχαριστίες προς την Κυπριακή Δημοκρατία για τον πολύ σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει ως προς το θέμα των εκκενώσεων υπηκόων διαφόρων χωρών, μεταξύ των οποίων και των ΗΠΑ.

Στη συνάντηση συζητήθηκε, επίσης, λεπτομερώς η πρωτοβουλία της Κυπριακής Δημοκρατίας για δημιουργία θαλάσσιου διαδρόμου για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας από την Κύπρο με τελικό προορισμό τη Γάζα, ενώ τονίστηκε η ανάγκη άμεσης αποκλιμάκωσης της εν εξελίξει κρίσης.

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε, επίσης, τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ για τις συνεχιζόμενες προσπάθειες που καταβάλλει η Κυπριακή Δημοκρατία προς επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό από εκεί που είχαν διακοπεί και για διορισμό απεσταλμένου του Γενικού Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών προς τον σκοπό αυτό.

Στη συνάντηση παρέστη, επίσης, ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Κωνσταντίνος Κόμπος.

5.11.2023