Στην Λάρισα ο Αλέξης Τσίπρας: Στο σκαμνί το παρακράτος των υποκλοπών και ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον αρχιερέα των υποκλοπών, δε γίνεται

Τα ζητήματα της δημοκρατίας ανέδειξε στην σημερινή του ομιλία στην Λάρισα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος απευθύνθηκε στα δημοκρατικά αντανακλαστικά όλων των πολιτών, ανεξαρτήτως της κομματικής τους προτίμισης, καθώς και προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη. Παράλληλα έβαλε και τα βασικά διλήμματα των εκλογών και «ξεκαθάρισε» απευθυνόμενος προς τους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους ότι «η μόνη ‘τιμωρητική’ ψήφος για το καθεστώς Μητσοτάκη είναι η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ».

Ο κ. Τσίπρας επικαλέστηκε το ντιμπέιτ των αρχηγών, λέγοντας ότι συντελέστηκαν τα αποκαλυπτήρια του κ. Μητσοτάκη και εξήγησε ότι χθες είπε όσα δεν έλεγε τόσο καιρό: «Για πρώτη φορά παραδέχθηκε το σκάνδαλο των υποκλοπών. Και παραδέχτηκε επίσης ότι δεν υπήρξε κανένας εθνικός λόγος για τις παρακολουθήσεις. Αν όμως δεν υπήρξε εθνικός λόγος για τις παρακολουθήσεις, πώς ο ίδιος επικαλέστηκε το εθνικό απόρρητο στην εξεταστική για να συγκαλύψει την αλήθεια. Γιατί η υπεύθυνη εισαγγελέας της ΕΥΠ, κ. Βλάχου, που υπέγραψε τις παρακολουθήσεις χωρίς να υπάρχει εθνικός λόγος, δηλαδή παράνομα, παραμένει ακόμη στη θέση της; Γιατί εννέα μήνες τώρα καμιά κατηγορία δεν έχει απαγγελθεί σε κανέναν από τη Δικαιοσύνη;».

Ακολούθως έδωσε την απάντησή του: «Γιατί ισότιμο σκάνδαλο των παράνομων παρακολουθήσεων ήταν αυτό της συγκάλυψης του σκανδάλου, που επιχείρησε το καθεστώς Μητσοτάκη. Με τη χειραγώγηση της δικαιοσύνης, με τη χειραγώγηση της ενημέρωσης, με την απόπειρα χειραγώγησης των ανεξάρτητων αρχών, με τη κακοποίηση των θεσμών της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. Εννιά μήνες τώρα, βιάζουν και παραβιάζουν το κράτος δικαίου και τη Συνταγματική νομιμότητα. Και έχουν το θάρρος να μας κουνάνε και το δάχτυλο με αναφορές στη δημοκρατία και στη Συνταγματική νομιμότητα». Πρόσθεσε ότι η Ελλάδα έχει γίνει το μαύρο πρόβατο της Ευρώπης και επικαλέστηκε το « Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο που υιοθετεί με συντριπτική πλειοψηφία την έκθεση της Επιτροπής PEGA, που καταδεικνύει ότι ο ενορχηστρωτής των παρακολουθήσεων ήταν ο ίδιος ο κος Μητσοτάκης». Απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό είπε: «Εκεί κατάντησε την Ελλάδα η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Να ταυτίζεται με αυταρχικές δημοκρατίες».

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ Αλ.Τσίπρας: Θα λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι των υποκλοπών και των Τεμπών – ΑΠΕ-ΜΠΕ (amna.gr)