Η Ελληνική Ναυτιλία σηματοδοτεί την Ελλάδα των ανοιχτών οριζόντων.- Στην Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιά πραγματοποιήθηκε Γεύμα Εργασίας με επίτιμο καλεσμένο ομιλητή τον κύριο Τάκη Θεοδωρικάκο

Γράφει η Δημοσιογράφος Μαρία Σούρλα

Την Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023, στην Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιά πραγματοποιήθηκε Γεύμα Εργασίας με επίτιμο καλεσμένο ομιλητή τον κύριο Τάκη Θεοδωρικάκο, Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, και με γενικό τίτλο: Η Ελληνική Ναυτιλία σηματοδοτεί την Ελλάδα των ανοιχτών οριζόντων.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης  τιμήθηκε ο 20χρονος Ανδρέας Αλικανιώτης, Δόκιμος Μηχανικός Εμπορικού Ναυτικού και σπουδαστής της ΑΕΝ Μακεδονίας για το απαράμιλλο θάρρος και γενναιότητα που επέδειξε στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών ως επιβαίνων στο τρένο σώζοντας ανθρώπινες ζωές, o οποίος παρέστη μαζί με την οικογένεια του. Στην Μνήμη των 57 θυμάτων κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή.

Πλήθος ναυτιλιακού κόσμου υποδέχθηκε ο πρόεδρος της Ναυτιλιακής Λέσχης Πειραιά κ. Γιώργος Σπ. Αλεξανδράτος.

Ο επίτιμος ομιλητής εντυπωσίασε τους εκλεκτούς καλεσμένους της Λέσχης με τις γνώσεις και πληροφορίες του για τα θέματα που απασχολούνε την επικαιρότητα και όσα αφορούν το χαρτοφυλάκιο του ως Υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Ο κος Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε στα όσα έχουν γίνει κατά τα τελευταία χρόνια και παρότι δεν είναι αρμόδιος για θέματα Ναυτιλίας, έδειξε πλήρως ενημερωμένος τόσο για τη προσφορά της Ναυτιλίας στον τόπο μας όσο και για τις ευκαιρίες που απορρέουν από εκείνη για τη κοινωνία και την οικονομία.

Στο τέλος ο κύριος Θεοδωρικάκος δεν δίστασε να απαντήσει σε επίκαιρες ερωτήσεις που τέθηκαν από τα Μέλη της Λέσχης και τους καλεσμένους τους.

Με αφορμή  την παρουσία της Πρόεδρου της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και της Συνένωσις κυρίας Μελίνας Τραυλού, και υπό το πνεύμα της προσφοράς προς τη κοινωνία, ο Πρόεδρος της Ναυτιλιακής Λέσχης Πειραιώς κ. Γιώργος Σπ. Αλεξανδράτος συνεχάρη εκείνη, τα μέλη τους Διοικητικού Συμβουλίου καθώς φυσικά και τους δωρητές αφού  μια ημέρα πριν, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιώς, ανακοινώθηκε η Δωρεά 100 γενναιόδωρων υποτροφιών της ΣΥΝ-ΈΝΩΣΙΣ σε μεταπτυχιακούς σπουδαστές για το 2023!

Μεταξύ εκλεκτών προσκεκλημένων, παρέστησαν Πρόεδροι σημαντικών φορέων όπως ο Πρόεδρος του Ν.Ε.Ε. κ. Γιώργος Πατέρας, ο Πρόεδρος της Ε.Ε.Ν.Μ.Α. κύριος Χαράλαμπος Σημαντώνης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Τραπεζικών κύριος Γιώργος Ξηραδάκης, ο Πρόεδρος του Προπέλλερ Πειραιά κύριος Κωστής Φραγκούλης. ο Πρόεδρος του ΑHEPA Maritime Chapter κύριος Δημήτρης Ματθαίου και ο Πρόεδρος του ICC Hellas κύριος Νίκος Βερνίκος.

Στο κάλεσμα της αλληλοδικτύωσης των μελών και της στήριξής τους ως προς τη Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιώς παρέστησαν και οι εκλεκτοί χορηγοί της εκδήλωσης, κατ’ αλφαβητική σειρά :

Ο κύριος Φραγκούλης Κωστής, CEO της Franman και Πρόεδρος του Propeller Club, η κυρία Δανάη Μπεζαντάκου, CEO της NAVIGATOR και ο Καπετάν Παναγιώτης Τσάκος, Πρόεδρος της Tsakos Group. Ο κύριος Θανάσης Μαρτίνος, παρότι Χορηγός της εκδήλωσης με την Eastern Mediterranean Maritime Limited, δεν κατάφερε να παραστεί.

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους εκπροσώπους τύπου που ανταποκρίθηκαν στη πρόσκλησή μας και είχαν εξαιρετική παρουσία.

Η εκδήλωση έκλεισε με απονομή αναμνηστικής πλακέτας στον επίτιμο ομιλητή της εκδήλωσης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ναυτιλιακής Λέσχης Πειραιώς σας ευχαριστεί πολύ για την στήριξή σας.