Στην Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιά πραγματοποιήθηκε Γεύμα Εργασίας με αφορμή τα 100 χρόνια από την Συνθήκη της Λωζάννης

Φωτό: Από αριστερά προς τα δεξιά, ο κύριος Κοσμάς Μακρυγεώργος / UNIBROS SHIPPING CORP. , ο Δρ Άγγελος Συρίγος, Βουλευτής Α΄ Αθηνών, ο κύριος Πάρης Ξανάλατος / TIDE LINE INC., ο Δρ. Χρήστος Τεάζης, Αναπ. Καθηγητής Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Άγκυρας, ο κύριος Ιωάννης Ξυλάς, πρώην Πρόεδρος της ΝΛΠ και ο νυν Πρόεδρος της Ναυτιλιακής Λέσχης Πειραιώς κος Γεώργιος Σπ. Αλεξανδράτος, ο οποίος μόλις έχει παραδώσει τιμητική πλακέτα στους δύο επίτιμους ομιλητές.

Την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2023, στην Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιά πραγματοποιήθηκε  Γεύμα Εργασίας με αφορμή τα 100 χρόνια από την Συνθήκη της Λωζάννης.

Επίτιμοι καλεσμένοι ομιλητές ήταν οι κύριοι:

Δρ Συρίγος Άγγελος / Βουλευτής Α΄ Αθηνών, Αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής του Πάντειου Πανεπιστημίου

Με Θέμα: Η Συνθήκη της Λωζάννης 100 χρόνια μετά και

Δρ Τεάζης Χρήστος / Αναπληρωτής Καθηγητής Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Άγκυρας με ειδίκευση στα εσωτερικά της Τουρκίας

Με Θέμα: Η πολιτική διάσταση της Συνθήκης της Λωζάννης στο πλαίσιο της Νέας Τουρκίας

Εμπνευστής και Διοργανωτής της εκδήλωσης ήταν ο κος Βαγγέλης Σπ. Μαρινάκης,   Μέλος του Δ.Σ. της Ναυτιλιακής Λέσχης Πειραιώς.

Το γεύμα εργασίας πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του εστιατορίου «Σταύρος Α. Νταϊφάς» της Ναυτιλιακής Λέσχης Πειραιώς.

Πλήθος ναυτιλιακού κόσμου υποδέχθηκε ο πρόεδρος της Ναυτιλιακής Λέσχης Πειραιά κ. Γιώργος Σπ. Αλεξανδράτος.

Οι δύο ομιλητές ανέπτυξαν τις ομιλίες τους για πάνω από 150’ και πραγματικά εντυπωσίασαν τους εκλεκτούς καλεσμένους της Λέσχης με τις γνώσεις και πληροφορίες τους.

Στο τέλος οι 2 ομιλητές δεν δίστασαν να απαντήσουν σε επίκαιρες ερωτήσεις που τέθηκαν από τα Μέλη της Λέσχης σε ένα πολύ όμορφο κλίμα.

Το μενού της εκδήλωσης ήταν εμπνευσμένο από αυτό του ξενοδοχείου Beau-Rivage Palace όπου έλαβαν μέρος οι διαπραγματεύσεις το 1923.

Στο κάλεσμα της αλληλοδικτύωσης των μελών και της στήριξής τους ως προς τη Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιώς παρέστησαν και οι εκλεκτοί χορηγοί της εκδήλωσης, κατ’ αλφαβητική σειρά :

Ο κύριος Πάρης Ξανάλατος / TIDE LINE INC. και ο κύριος Κοσμάς Μακρυγεώργος / UNIBROS SHIPPING CORP.

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους εκπροσώπους τύπου που ανταποκρίθηκαν στη πρόσκλησή μας και είχαν εξαιρετική παρουσία.

Η εκδήλωση έκλεισε με απονομή αναμνηστικής πλακέτας στους 2 επίτιμους ομιλητές της εκδήλωσης.

 

Φωτό: Το επίσημο τραπέζι της εκδήλωσης κατά την διάρκεια των ερωτήσεων. Από αριστερά προς τα δεξιά, ο Δρ Χρήστος Τεάζης, ο Δρ Άγγελος Συρίγος και ο Πρόεδρος της Ναυτιλιακής Λέσχης Πειραιώς κος Γεώργιος Σπ. Αλεξανδράτος.