Στην Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιά πραγματοποιήθηκε Γεύμα Εργασίας με τίτλο «Παγκόσμιες Ενεργειακές Προκλήσεις & Στρατηγικές για μια Ελλάδα ενεργειακά αυτάρκη και αειφόρο»

Γράφει η Δημοσιογράφος Μαρία Σούρλα

Την Πέμπτη 17 Μαρτίου 2023, στην Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιά πραγματοποιήθηκε  Γεύμα Εργασίας με τίτλο «Παγκόσμιες Ενεργειακές Προκλήσεις & Στρατηγικές για μια Ελλάδα ενεργειακά αυτάρκη και αειφόρο» και με επίτιμους καλεσμένους ομιλητές τους κυρίους:

Μιχάλη Μαθιουλάκη / Αναλυτή Ενεργειακής Στρατηγικής, Ακαδημαϊκό Διευθυντή του Greek Energy Forum, Επιστημονικό Συνεργάτη ΕΛΙΑΜΕΠ, και τίτλο ομιλίας  «Το Παγκόσμιο Ενεργειακό Τοπίο και οι ρεαλιστικές δυνατότητες από-ανθρακοποίησης».  

Νίκο Τσάφο / Ειδικό Σύμβουλο του Πρωθυπουργού σε Θέματα Ενέργειας, και τίτλο ομιλίας

«Ελληνική Ενεργειακή Στρατηγική». 

Γιάννη Μανιάτη / Καθηγητή Πανεπιστημίου Πειραιά, Πρώην Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, και τίτλο ομιλίας «Υδρογονάνθρακες και Πράσινη Μετάβαση: Οι Ευρωπαϊκές & Ελληνικές προκλήσεις».

Πλήθος ναυτιλιακού κόσμου υποδέχθηκε ο πρόεδρος της Ναυτιλιακής Λέσχης Πειραιά κ. Γιώργος Σπ. Αλεξανδράτος.

Οι 3 ομιλητές ανέπτυξαν τις ομιλίες – παρουσιάσεις τους για πάνω από 80’ και πραγματικά εντυπωσίασαν τους εκλεκτούς καλεσμένους της Λέσχης με τις γνώσεις και πληροφορίες τους.  Ο κος Μαθιουλάκης διεξοδικά ανέλυσε το οικονομικό και γεωπολιτικό πλαίσιο της παγκόσμιας αγοράς ενέργειας και κατέδειξε τις ιδιαιτερότητες της απο-ανθρακοποίησης. Στην εισήγησή του ο κος Τσάφος αναφέρθηκε στα όσα έχουν γίνει κατά τα τελευταία χρόνια για την ενίσχυση τη χώρας μας στο ενεργειακό πεδίο και για τα επόμενα βήματα. Ο κος Μανιάτης ανέδειξε τον ηγετικό ρόλο που η Ελλάδα έχει όχι μόνο στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αλλά και στην ενεργειακή κάλυψη που οι σχεδιασμοί και οι επενδύσεις των τελευταίων ετών της παρέχουν, ενώ παρουσίασε ενδιαφέροντα στοιχεία για του τομείς εκείνους που ρυπαίνουν απρόσμενα πολύ.

Στο τέλος οι 3 ομιλητές δεν δίστασαν να απαντήσουν σε επίκαιρες ερωτήσεις που τέθηκαν από τα Μέλη της Λέσχης σε ένα πολύ όμορφο κλίμα.

Στο κάλεσμα της αλληλοδικτύωσης των μελών και της στήριξής τους ως προς τη Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιώς παρέστησαν και οι εκλεκτοί χορηγοί της εκδήλωσης, κατ’ αλφαβητική σειρά :

Ο κύριος Φραγκούλης Κωστής, CEO της Franman και Πρόεδρος του Propeller Club,  ο κύριος Βαγγέλης Μαρινάκης, COO της Island Oil και ο Καπετάν Παναγιώτης Τσάκος, Πρόεδρος της Tsakos Group.

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους εκπροσώπους τύπου που ανταποκρίθηκαν στη πρόσκλησή μας και είχαν εξαιρετική παρουσία.

Η εκδήλωση έκλεισε με απονομή αναμνηστικής πλακέτας στους 3 επίτιμους ομιλητές της εκδήλωσης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ναυτιλιακής Λέσχης Πειραιώς σας ευχαριστεί πολύ για την στήριξή σας.

Για περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφίες, παρακαλώ καλέστε τον κο Σαλαπασίδη Ευριπίδη, Διευθυντή της Ναυτιλιακής Λέσχης Πειραιά, στο 210 42 93 606 ή στείλτε email στο esalapasidis@marine-club.gr  ή επισκεφτείτε το site μας: www.marine-club.gr

Φώτο 1: Το επίσημο τραπέζι της εκδήλωσης κατά την διάρκεια των ερωτήσεων. Από αριστερά προς τα δεξιά, ο Πρόεδρος της Ναυτιλιακής Λέσχης Πειραιώς κος Γεώργιος Σπ. Αλεξανδράτος, ο κος Γιάννης Μανιάτης, Καθηγητής Πανεπιστημίου Πειραιά, Πρώην Υπουργός Περιβάλλοντος, ο κος Νίκος Τσάφος, Ειδικός Σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε Θέματα Ενέργειας και ο κος Βαγγέλης Σπ. Μαρινάκης, Διοργανωτής της Εκδήλωσης, Χορηγός και Μέλος του Δ.Σ. της Ναυτιλιακής Λέσχης Πειραιώς.

Φωτό 2: Φωτογραφία με τους δυο εκ των τριών Χορηγών του γεύματος εργασίας και τους επίσημους καλεσμένους μας.

Από αριστερά προς τα δεξιά, ο Πρόεδρος της Ναυτιλιακής Λέσχης Πειραιώς κος Γεώργιος Σπ. Αλεξανδράτος, ο Χορηγός Καπετάν Παναγιώτης Τσάκος, Πρόεδρος της Tsakos Group,  ο κος Γιάννης Μανιάτης, Καθηγητής Πανεπιστημίου Πειραιά, Πρώην Υπουργός Περιβάλλοντος, ο κος Βαγγέλης Μαρινάκης, Διοργανωτής της Εκδήλωσης, Χορηγός και Μέλος του Δ.Σ. της Ναυτιλιακής Λέσχης Πειραιώς και ο κος Νίκος Τσάφος, Ειδικός Σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε Θέματα Ενέργειας. Ο 3ος Ομιλητής κος Μιχάλης Μαθιουλάκης έκανε την ομιλία του μέσω τηλεδιάσκεψης και διακρίνετε στο κέντρο μέσω προβολής

Μαρία Σούρλα

Δημοσιογράφος

20/3/23