Στην περιφέρεια Κρήτης το βραβείο καλύτερης αναρτημένης εργασίας στο Πανελλήνιο Συνέδριο Δημόσιας Υγείας

Το πρώτο πανελλήνιο βραβείο για την επιστημονική μελέτη που αφορά την εντομολογική επιτήρηση των πληθυσμών κουνουπιών στο νησί εξαιτίας της κλιματικής κρίσης κατά τη χειμερινή περίοδο 2023-2024 απέσπασε η Περιφέρεια Κρήτης. Η μελέτη της Περιφέρειας Κρήτης αξιολογήθηκε ανάμεσα σε 130 ελεύθερες ανακοινώσεις και αναρτημένες ανακοινώσεις, ως η καλύτερη.

Η βράβευση έγινε στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Συνεδρίου Δημόσιας Υγείας 2024 στην Αθήνα, που διοργάνωσε για 25η χρονιά η Ελληνική Εταιρία Δημόσιας Υγείας, στη Σχολή Δημόσιας Υγείας ΠΑ.Δ.Α .

Η Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχε στο συνέδριο με πέντε εργασίες σε όλο το φάσμα της δημόσιας υγείας και συγκεκριμένα κλιματική αλλαγή, υγειονομικοί έλεγχοι, ταξιδιωτική ιατρική και αγωγή και προαγωγή υγείας. Ο αναπληρωτής περιφερειάρχης Κρήτης Γιώργος Πιτσούλης παρουσίασε ως καλή πρακτική το πρωτοποριακό πρόγραμμα πρόληψης κατά του καρκίνου του μαστού της Περιφέρειας Κρήτης.

Ο διευθυντής Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας δρ. Αντώνης Παπαδάκης μετείχε ως προσκεκλημένος ομιλητής στη συνεδρία: «Μικροβιόκοσμος: Εργαλείο για την προστασία της δημόσιας υγείας». Το βραβείο, που παρέλαβε ο κ. Πιτσούλης, σύμφωνα με την περιφέρεια Κρήτης, ήρθε να επιβεβαιώσει το αποτελεσματικό έργο που γίνεται, για τη διατήρηση και βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του νησιού.

19.6.2026