Στην τελική ευθεία η λειτουργία του Κολυμβητηρίου Φλώρινας

Άνοιξε ο δρόμος για την δημοπράτηση της ενεργειακής αναβάθμισης του Κολυμβητηρίου Φλώρινας, μετά την έγκριση της χρηματοδότησης με το ποσό του 1,93 εκ. ευρώ από το Πράσινο Ταμείο.

«Θεωρώντας ότι μέχρι το τέλος του χρόνου ή αρχές του 2024 το Κολυμβητήριο θα είναι σε λειτουργία. Είναι ένα έργο το οποίο είχαμε βάλει ως στόχο από την πρώτη στιγμή και θεωρώ ότι παρά τις οποίες καθυστερήσεις πλέον έχει μπει στην τελική του ευθεία», δήλωσε ο δήμαρχος Βασίλης Γιαννάκης, εκφράζοντας την ικανοποίηση για την εξέλιξη.

Ο κ. Γιαννάκης ανέφερε πως “το Κολυμβητήριο για πολλά χρόνια είχε προβλήματα σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς. Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε την διοίκηση του Δήμου προσπαθήσαμε να λύσουμε αυτά τα προβλήματα, καθώς είχε κατασκευαστεί πάνω σε δύο οικόπεδα τα οποία ήταν του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και του Υπουργείου Αθλητισμού, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να λάβει άδεια λειτουργίας.

Με τη βοήθεια των αρμόδιων κυβερνητικών φορέων άμεσα λύσαμε το ιδιοκτησιακό καθεστώς – παρά το ότι όλη αυτή η διεργασία γινόταν σε περίοδο πανδημίας – μπορέσαμε και πήραμε τα οικόπεδα υπό την ιδιοκτησία του Δήμου, εγράφησαν στο υποθηκοφυλακείο και αναθέσαμε μελέτη ενεργειακής αναβάθμισης στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας ώστε το κόστος λειτουργίας του να είναι όσο το δυνατόν μικρότερο».

16.8.2023