Στη Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιά πραγματοποιήθηκε Γεύμα Εργασίας με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2023, στην Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιά πραγματοποιήθηκε  Γεύμα Εργασίας αυτή την φορά με επίτιμο καλεσμένο ομιλητή τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών και τέως Υπουργό Ναυτιλίας κύριο Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Πλήθος ναυτιλιακού κόσμου καθώς και τον Υπουργό υποδέχθηκε ο πρόεδρος της Ναυτιλιακής Λέσχης Πειραιά κ. Γιώργος Σπ. Αλεξανδράτος.

Πριν την ομιλία του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ο πρόεδρος της Ναυτιλιακής Λέσχης Πειραιά εκ μέρους του ΔΣ βράβευσε τον νεαρότερο σε ηλικία, μόλις 21 ετών εθελοντή διασώστη που συμμετείχε στις επιχειρήσεις ανεύρεσης και απεγκλωβισμού αγνοουμένων στην Αντιόχεια, Νικόλα Παπανικολάου.

Στο γεύμα εργασίας στη Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιά o Υπουργός αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις γεωπολιτικές και οικονομικές εξελίξεις μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία εκφράζοντας τις ανησυχίες του ότι έχουμε μπει σε πολύ μεγάλο γεωπολιτικό ανταγωνισμό που έχει πολύ μεγάλες οικονομικές συνέπειες για την Ευρώπη, για τον Ευρωπαίο καταναλωτή, για την ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Εξαιτίας της θητείας του ως Υπουργός Ναυτιλίας τη περίοδο 2013-2015 ο Υπουργός αναφέρθηκε στη σημαντική παρουσία και ρόλο του εφοπλισμού σε πολλές πτυχές και πρωτοβουλίες όπως το  να επενδύσουν από τους πρώτους στη μεταφορά του υγροποιημένου φυσικού αερίου  ,ένα προϊόν ενέργειας που διεκδικούν πάρα πολλοί για να αγοράσουν».

Στο τέλος ο Υπουργός δεν δίστασε να απαντήσει σε επίκαιρες ερωτήσεις που τέθηκαν από τα Μέλη της Ναυτιλιακής Λέσχης σε ένα πολύ όμορφο κλίμα.

Στο κάλεσμα της αλληλοδικτύωσης των μελών και της στήριξης τους ως προς τη Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιώς παρέστησαν και οι εκλεκτοί χορηγοί της εκδήλωσης κατ’ αλφαβητική σειρά :

Ο  Πρόξενος Χρήστος Βαρδίκος από το Νηολόγιο της κοινοπολιτείας της Ντομίνικα, ο κύριος Θανάσης Μαρτίνος Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Eαstern Mediterranean Maritime Limited ο κύριος Φραγκούλης Κωστής από την Franman,  ο Δρ. Πάνος Φασουλής Πρόεδρος και ο κος Σπύρος Τόγιας CEO της Grid Shipping & Capital Ltd.,

ο κ. Γιώργος Μαργαρώνης Chief Executive Officer της Latsco Marine Management Inc.,η κυρία Δανάη Μπεζαντάκου  από την Navigator Shipping Consultants – Yes Forum, το Propeller Club και ο Πρόεδρος του κύριος Κωστής Φραγκούλης, ο κύριος Γεώργιος Γιουρούκος Managing Director της Technomar Shipping Inc και ο κύριος Ιωάννης Σαραντίτης Πρόεδρος  της W Marine Inc.

Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους εκπροσώπους τύπου που ανταποκρίθηκαν στη πρόσκληση μας και είχαν εξαιρετική παρουσία.

Η εκδήλωση έκλεισε με απονομή αναμνηστικής πλακέτας στον υπουργό και με την απονομή του επετειακού άλμπουμ των 50 ετών της Ναυτιλιακής Λέσχης Πειραιώς προς τη σύζυγο του κυρία Κέλλυ Δρίτσα με την ευχή όλων  να είναι ευτυχισμένο το νιόπαντρο ζευγάρι.

Καλεσμένος στο γεύμα ήταν και ο νεαρότερος εθελοντής διασώστης της ΕΜΑΚ ο 18χρονος Νικόλας Παπανικολάου ο οποίος βοήθησε στην διάσωση επιζώντων μετά τον πρόσφατο καταστροφικό σεισμό στην Ν.Α. Τουρκία. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΝΛΠ τον βράβευσε με το μετάλλιο της Λέσχης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ναυτιλιακής Λέσχης Πειραιώς σας ευχαριστεί πολύ για την στήριξη σας.