Στοχευμένες αστυνομικές δράσεις: Συνελήφθησαν συνολικά 142 άτομα, ενώ παράλληλα ελέγχθησαν 4.725 οχήματα και 6.910 άτομα

Σύμφωνα με την Διεύθυνση AEA, αστυνομικές δράσεις για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας και εγκληματικότητας από 28 Απριλίου έως 2 Μαΐου έχουν αποτελέσματα.

Στην Αττική οι δράσεις επικεντρώθηκαν σε Αχαρνές, Ζεφύρι και Αγία Βαρβάρα

Συνελήφθησαν συνολικά -142- άτομα, ενώ παράλληλα ελέγχθησαν -4.725- οχήματα και -6.910- άτομα

Στοχευμένες αστυνομικές δράσεις πραγματοποιήθηκαν από 28 Απριλίου έως πρωινές ώρες σήμερα, 2 Μαΐου 2023, σε περιοχές στη νότια Ελλάδα για την αποτροπή και αντιμετώπιση της παραβατικότητας και της εγκληματικότητας.

Στο πλαίσιο αυτό, δραστηριοποιήθηκαν κλιμάκια, με τη συμμετοχή αστυνομικών από διάφορες Υπηρεσίες εμφανούς και αφανούς αστυνόμευσης, λαμβάνοντας υπόψη τα τοπικά επιχειρησιακά σχέδια και δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε περιοχές όπου παρατηρούνται αυξημένα περιστατικά παραβατικότητας.

Κατά τη διάρκεια των ανωτέρω δράσεων ελέγχθηκαν -4.725- οχήματα και -6.910- άτομα, ενώ πραγματοποιήθηκαν:

-142- συλλήψεις για διάφορα αδικήματα και για παραβάσεις Κ.Ο.Κ.,
-499- προσαγωγές,
-3- κατασχέσεις και -113- ακινητοποιήσεις οχημάτων.

Παράλληλα, βεβαιώθηκαν -1.364- παραβάσεις Κ.Ο.Κ. και -59- παραβάσεις της αντικαπνιστικής νομοθεσίας.

Στην Αττική οι δράσεις επικεντρώθηκαν, σύμφωνα με τα υφιστάμενα σχέδια αστυνόμευσης, σε Αχαρνές, Ζεφύρι και Αγία Βαρβάρα, με τη συμμετοχή αστυνομικών από Υπηρεσίες Τάξης, Ασφάλειας, Τροχαίας, Άμεσης Δράσης, ομάδων ΔΙ.ΑΣ και Ο.Π.Κ.Ε.

Πιο αναλυτικά, στις ανωτέρω περιοχές:

ελέγχθησαν -471- άτομα και -219- οχήματα,
συνελήφθησαν -24- άτομα για –κατά περίπτωση- καταδικαστικές αποφάσεις, ρευματοκλοπή, επικίνδυνη σωματική βλάβη, παρεμπορίου και παραβάσεις του Κ.Ο.Κ.,
βεβαιώθηκαν -87- παραβάσεις Κ.Ο.Κ. και
προσήχθησαν -73- άτομα ενώ ακινητοποιήθηκαν -8- οχήματα.

Οι στοχευμένες αστυνομικές δράσεις, που έχουν ως στόχο την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας και τη βελτίωση του επιπέδου ασφάλειας των πολιτών, θα συνεχιστούν.