H Αιμιλία Πανταζή στο άλμπουμ της Fm records <>

Την Αιμιλία Πανταζή έχουμε τη χαρά να την γνωρίζουμε, τόσο ως ποιήτρια και νέα στιχουργό , όσο και ως συνεργάτιδα του Lifespeed.gr. Μεταξύ ποίησης, στιχουργικής και συγγραφής πεζών κειμένων, η Αιμιλία γράφει πάντα με κοινό παρανομαστή την ψυχή της. Σήμερα πίνοντας καφεδάκι θα έχουμε μια χαλαρή κουβέντα μαζί της. Αφορμή για αυτή την συνάντηση στάθηκε το γεγονός ότι η δισκογραφική εταιρεία Fm Records την συμπεριέλαβε στο άλμπουμ με τίτλο «Έλληνες Στιχουργοί» που κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες.

Αιμιλία πες μας λίγα πράγματα για αυτό.

Το ότι η Fm Records με συμπεριέλαβε στο συγκεκριμένο άλμπουμ ήταν μία πάρα πολύ ευχάριστη έκπληξη. Ομολογώ ότι όχι μόνο δεν το περίμενα αλλά ούτε καν είχα φανταστεί ότι μπορεί να συμβεί. Θεωρώ ιδιαίτερη τιμή να βρίσκεται το όνομά μου δίπλα σε γνωστούς και καταξιωμένους στιχουργούς όπως για παράδειγμα ο Πυθαγόρας, ο Μανώλης Ρασούλης, ο Άκος Δασκαλόπουλος, η Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου και τόσοι άλλοι.

Όμως δεν είμαι μόνη σε αυτό. Είναι μαζί και οι συνεργάτες και συνδημιουργοί μου για τους οποίους θέλω να πω δυό λόγια. Και θα ξεκινήσω με τον Γιάννη Κ. Ιωάννου. Η συνάντηση και η γνωριμία μου μαζί του πριν 14 μήνες ήταν αυτή που με έκανε να συνειδητοποιήσω το πόσο σημαντικό είναι για κάποιον ή κάποια που γράφει στίχους να συνεργαστεί με έναν έμπειρο μουσικοσυνθέτη. Ο Γιάννης Ιωάννου όμως, εκτός από εξαιρετικά ταλαντούχος μουσικοσυνθέτης, είναι και ένας άνθρωπος βαθιά ευαίσθητος, με ήθος, παιδεία, σεβασμό, ειλικρίνεια και επαγγελματισμό. Είναι ένας άνθρωπος που θαυμάζω και εκτιμώ βαθύτατα. Αυτός χάραξε το δρόμο στον οποίο βαδίζω τώρα. Αν δεν τον είχα γνωρίσει  αυτά που γράφω δεν θα ήταν τραγούδια. Θα ήταν απλά στίχοι γραμμένοι σε χαρτί που θα έμεναν χωμένοι σε ένα συρτάρι.

Με την ερμηνεύτρια των τραγουδιών την Κατερίνα Παπαδημητρίου μας συνδέουν συγγενικοί δεσμοί. Την αγαπώ και την εκτιμώ πολύ, όπως εκτιμώ πολύ και την καθάρια φωνή της, το φρέσκο και απροσποίητο ύφος της και την τελειομανία της στην ερμηνεία. Δεν σου κρύβω ότι πολλές φορές μου θυμίζει τις μεγάλες ερμηνεύτριες.

Έχεις και κάποια άλλη επιτυχία να μας πεις;

Ασφαλώς και έχω. Όπως ξέρεις στις 30 Νοεμβρίου 2022 κυκλοφόρησε σε όλες τις μουσικές πλατφόρμες επίσης από την FmRecords το δεύτερο μέρος των «Μικρών Ερωτικών» με τίτλο «Είναι κάτι έρωτες» που αποτελείται από τέσσερα τραγούδια. Μιλάνε για έρωτες πουλιά που σε παίρνουν στα φτερά τους και πετάς ψηλά, αλλά και για έρωτες καρφιά που μπήγονται βαθιά μες στην καρδιά. Για λάθη που έμοιαζαν σωστά και που όλοι έχουμε κάνει. Για τους αδιάκοπους κύκλους της ζωήςαλλά και για έναν πόθο που φουντώνει ξανά. Το δεύτερο μέρος των «Μικρών Ερωτικών» – «Είναι κάτι έρωτες», σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της μουσικής πλατφόρμας Apple music κατατάχθηκε στις 30 Ιανουαρίου 2023 στο Νο 1 των μουσικών άλμπουμ στην Ελλάδα. 

Αιμιλία τι πιστεύεις ότι καθορίζει ένανδημιουργό; Το έμφυτο ταλέντο ή η σκληρή δουλειά;

Πιστεύω και τα δύο. Είναι κάτι σαν τη θεωρία της σχετικότητας. Το έμφυτο ταλέντο και η σκληρή εργασία είναι προσθετικές μεταβλητές στο αποτέλεσμα.

Ετοιμάζεις κάτι καινούργιο;

Γράφω πολύ γιατί η γραφή είναι το μόνο μέσον με το οποίο εκφράζομαι ουσιαστικά αλλά και γιατί όταν γράφω ζω την απόλυτη και λυτρωτική ιεροτελεστία κάθε στιγμής έμπνευσης.  Γεννιούνται λοιπόν ποιήματα που ίσως κάποια στιγμή εκδοθούν αλλά και στίχοι που ελπίζω να μελοποιηθούν και να γίνουν τραγούδια.

Κλείνοντας την κουβέντα μας θα ήθελα να μας αφιερώσεις κάτι…

Σε ευχαριστώ για την όμορφη κουβέντα και το καφεδάκι. Θα σας αφιερώσω μια στροφή από το τραγούδι μας «Είναι κάτι έρωτες», ένα τραγούδι που αγαπώ πολύ.

…Χόρεψε ζεϊμπέκικο βαρύ

να‘ρθει η καρδιά να λυτρωθεί

χτύπησε τα πόδια σου στη γη

να τρομάξει ο Χάρος να κρυφτεί…

 

Σε όλες τις κουβέντες μας η Αιμιλία Πανταζή φανερώνει και αποδεικνύει το ταλέντο και το μεγαλείο της ψυχής της. Της ευχόμαστε ολόψυχα τα καλύτερα, και καλή συνέχεια στο υπέροχο ταξίδι της, παρέα με τους συνεργάτες και συνοδοιπόρους της.

1.2.2023