«Στο Δ.Σ. του Ε.Ε.Α. ο Δήμαρχος Αθηναίων- Ξεκινούν δράσεις συνεργασίας των δύο φορέων»

Την έναρξη μίας ευρύτερης συνεργασίας μεταξύ Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και Δήμου Αθηναίων κήρυξαν ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α., Γιάννης Χατζηθεοδοσίου και ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Χάρης Δούκας, ο οποίος συμμετείχε στην πρώτη συνεδρίαση του ΔΣ. του Ε.Ε.Α. για το νέο έτος, την Τετάρτη 31/1/2024.

Οι τομείς στους οποίους υπήρξε συμφωνία των δύο φορέων για συνεργασία είναι η επιστροφή των Αποκριάτικων εκδηλώσεων στην Πλάκα, η δεντροφύτευση 5.000 δέντρων από το Ε.Ε.Α. σε διάφορα σημεία που θα υποδείξει ο Δήμος καθώς και η ανάπλαση της περιοχής πίσω από το παλιό Δημαρχείο, στο πρότυπο περιοχών του εξωτερικού όπως η China Town. Παράλληλα αποφασίσθηκε να υπάρξει ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας του Δήμου με το Ε.Ε.Α. μέσω ανάθεσης αρμοδιοτήτων σε συγκεκριμένους υπαλλήλους του Δήμου για τακτική συνεργασία και ενημέρωση.

Στο πλαίσιο της συζήτησης, ο κ. Χατζηθεοδοσίου ανέδειξε τα ζητήματα που απασχολούν την επιχειρηματική κοινότητα της πόλης, όπως -μεταξύ άλλων- το θέμα της ασφάλειας και του φωτισμού ή την ανάγκη αντιμετώπισης του κυκλοφοριακού προβλήματος ενώ κατέθεσε μία σειρά από προτάσεις προς τον Δήμαρχο Αθηναίων.

«Πρόκειται για δράσεις που μπορούν να ευοδωθούν μόνο μέσω της μεταξύ μας συνεργασίας και που είμαι σίγουρος ότι μπορούν να ενισχύσουν σε μεγάλο βαθμό την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο Δήμο», σημείωσε ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α.

«Έχουμε μεγάλη διάθεση να στηρίξουμε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις», τόνισε ο κ. Δούκας ενώ ανακοίνωσε τις πρώτες του κινήσεις για τη βελτίωση της εικόνας της πόλης. Για το κυκλοφοριακό ανέφερε ότι στόχος του είναι η ενδυνάμωση των ΜΜΜ και ότι θα συμβάλουν προς αυτή την κατεύθυνση 180 ηλεκτρικά λεωφορεία τα οποία αναμένεται να μπουν στην κυκλοφορία τους επόμενους μήνες. Ιδιαίτερη βαρύτητα έδωσε στο θέμα της στάθμευσης, τονίζοντας ότι «σταματά το χάος» καθώς έχει δώσει σαφή εντολή προς τη Δημοτική Αστυνομία για περισσότερους ελέγχους, ενώ για το θέμα της ασφάλειας ανακοίνωσε ότι θα ενισχυθεί ο Δήμος με περίπου 180 νέους δημοτικούς αστυνομικούς.

Ο Χάρης Δούκας μίλησε επίσης για τα θέματα καθαριότητας και αποκομιδής απορριμμάτων, για την ανακύκλωση, αλλά και για διάφορες εκδηλώσεις που προετοιμάζει. Παράλληλα όμως υπογράμμισε την ανάγκη για την αύξηση των εσόδων του Δήμου. «Το τουριστικό προϊόν μπορεί εύκολα να ευτελιστεί αν δεν προσέξουμε….Δεν μπορεί μία πόλη των 3 εκατομμυρίων να γίνεται 23 και 33 και να μην μένει τίποτα στην πόλη αλλά σε κάποιο υπουργείο. Αν θέλουμε να ενισχύσουμε το τουριστικό προϊόν πρέπει να ενισχύσουμε και τα έσοδα του Δήμου», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Δούκας.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης έλαβαν το λόγο μέλη της Διοικητικής Επιτροπής, του Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.Ε.Α. αλλά και εκπρόσωποι Σωματείων και κλάδων, θέτοντας διάφορα θέμα προς τον Δήμαρχο.

Ειδικότερα, κατά σειρά μίλησαν:

· Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Αναγνωρισμένων Σχολών Χορού, Μαίρη Λαδά

· Οικονομικός Επόπτης E.E.A. Παναγιώτης Παντελής

· Μέλος ΔΣ Ε.Ε.Α. Δημήτρης Θεοδωρόπουλος

· Αντιπρόεδρος Ε.Ε.Α. Ηλίας Μάνδρος

· Μέλος Δ.Σ. Ε.Ε.Α. και Πρόεδρος Τμήματος Υπηρεσιών Γιώργος Παϊκόπουλος

· Μέλος Δ.Σ. και Πρόεδρος Επιτροπής Μεσιτών Ε.Ε.Α., Αναστάσιος Καυκαλέτος

· Πρόεδρος Πανελλήνιου Συλλόγου Διαχειριστών Ακινήτων, Ανδρέας Χίου

· Πρόεδρος Σωματείου Κυλικείων Δημόσιων και Ιδιωτικών Σχολείων Αττικής Φραντζέλα Τατούλη

· Διευθυντής του Συνδέσμου Εταιρειών Βραχυχρόνιας Μίσθωσης Ακινήτων (STAMA Greece), Στάθης Καρόπουλος,

· Μέλος Δ.Σ. Ε.Ε.Α. και Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Περιπτερούχων, Θεόδωρος Μάλλιος

· Μέλος Δ.Σ. Ε.Ε.Α., Αργύρης Παξινός

· Πρόεδρος Σωματείου Επιχειρήσεων Bar-Restaurant-Cafe (Σωματείο Ba.Re.Ca.), Ηρακλής Ζησιμόπουλος

· Πρόεδρος Ένωσης Καλλιτεχνών Φωτογράφων Αθήνας, Βασίλης Στάμος

· Πρόεδρος Συνδέσμου Αναγνωρισμένων Επαγγελματιών Κλειθροποιών, Στέφανος Αράπης

· Πρόεδρος Παναττικής Ομοσπονδίας Σωματείων Πωλητών Λαϊκών Αγορών, Δημήτρης Μουλιάτος

· Υπεύθυνος ΓΕΜΗ & Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων Ε.Ε.Α., Γιώργος Ζηκόπουλος

· Γενικός Γραμματέας Ε.Ε.Α., Δημήτρης Γαβαλάκης

· Αντιπρόεδρος Ε.Ε.Α., Νίκος Κογιουμτσής

· Αντιπρόεδρος Ε.Ε.Α., Νίκος Γρέντζελος

· Μέλος Δ.Σ. Ε.Ε.Α., Παναγιώτης Γιαννόπουλος.