Στο Φανάρι ο πρωθυπουργός…

Λίγο μετά τις 11 το πρωί έφτασε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι στην Κωνσταντινούπολη για να συμμετάσχει στην Πατριαρχική θεία Λειτουργία για την Κυριακή της Ορθοδοξίας. Στις 16:15 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο στο Σισμανόγλειο Μέγαρο.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας δήλωσε ότι πρέπει να τερματιστεί ο πόλεμος, χαρακτηρίζοντας τον άδικο, ενώ εξέφρασε τη συμπαράσταση στους Ουκρανούς.

«Η βία και ο πόλεμος όχι μόνον δεν επιλύουν διαφορές, αλλά προκαλούν πόνο και θάνατο και δημιουργούν πολυπλοκότερα προβλήματα, Πρέπει να τερματιστεί τώρα η εισβολή και ο πόλεμος και να δοθεί νέα ευκαιρία στον διάλογο, το κατεξοχήν όχημα της καταλλαγής και της ειρήνης. Εξάλλου ο χάρτης των Ηνωμένων Εθνών απαγορεύει ρητώς την χρήση βίας στις διεθνείς σχέσεις», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρθολομαίος.

Λίγο αργότερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης είπε μεταξύ άλλων:

«Βλέπουμε τι γίνεται γύρω μας στην καρδιά της Ευρώπης, πως στον 21ο αιώνα άρχισε και μαίνεται ένας άδικος πόλεμος. Χύνεται αίμα, σκοτώνονται άνθρωποι, γυναίκες μένουν χήρες και παιδιά ορφανά, καταστρέφονται πόλεις και χωριά. Η ύπαρξή μας ολόκληρη, οι σκέψεις μας και οι προσευχές μας είναι κοντά στους Ουκρανούς αδελφούς μας» και ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για τη βοήθεια που απέστειλε στην Ουκρανία.

πηγή:ΕΡΤ

13.3.2022