Στ. Κασσελάκης: Η κυβέρνηση προεκλογικά είπε ψέματα στον ελληνικό λαό

Συνέντευξη του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και τη δημοσιογράφο Μάρα Ζαχαρέα:

Η κυβέρνηση προεκλογικά είπε ψέματα στον ελληνικό λαό.

Ψέματα για το έγκλημα των Τεμπών. Αυτή τη στιγμή γνωρίζουμε ότι υπήρξε μονταζιέρα, ότι υπήρξε μυστική συνάντηση του υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Μεταφορών για να μπαζωθεί ο χώρος, για να ρίξουν οστά νεκρών ανθρώπων σε χωράφια.

Ψέματα για τις μειώσεις φόρων. Τώρα έφεραν τεκμαρτό εισόδημα που πνίγει τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις ατομικές επιχειρήσεις.

Ψέματα για το οικονομικό δήθεν θαύμα της χώρας. Τώρα γνωρίζουμε ότι είμαστε δεύτεροι από τον πάτο σε αγοραστική δύναμη μαζί με τη Βουλγαρία και δεύτεροι από την κορυφή σε έμμεσους φόρους μαζί με τη Σουηδία.

Ψέματα για τις επενδύσεις στη δημόσια υγεία. Βλέπουμε το ΕΣΥ να καταρρέει και αποκαλεί ο υπουργός υγείας τους λειτουργούς του ΕΣΥ κάφρους και ανθρωπάκια.

Γιατί ο Κ. Μητσοτάκης έστειλε προεκλογικά επιστολή στην κ. Φον Ντερ Λάιεν για την ακρίβεια, ενώ τη φιλοξενούσε πριν λίγους μήνες στο σπίτι του στα Χανιά; Δεν σκέφτηκε τότε να της αναφέρει το πρόβλημα της ακρίβειας;

Θα μας απαντήσει η κ. Φον Ντερ Λάιεν για ποιο λόγο το ελληνικό ελαιόλαδο είναι πιο ακριβό στην Ελλάδα από τη Γερμανία; Θα μας απαντήσει η κ. Φον Ντερ Λάιεν για ποιο λόγο η φέτα στην Ελλάδα είναι πιο ακριβή από το Βέλγιο;

Για ποιο λόγο λοιπόν τα δικά μας προϊόντα είναι πιο ακριβά στην Ελλάδα από την υπόλοιπη Ευρώπη; Γιατί υπάρχουν ολιγοπώλια στην τροφοδοτική αλυσίδα, από το χωράφι στο ράφι.

Είμαι στην πατρίδα μου για να προσφέρω, να είμαι χρήσιμος. Όχι για να κάνω καριέρα στην πολιτική.

Θέλω να υπάρξει πραγματική ανάπτυξη για όλους, να μη μείνει κανείς πίσω.

Να αλλάξουμε τη χώρα.

1.6.2024

Τελευταία Άρθρα