Στ. Κασσελάκης: Θέλω να δημιουργήσω ένα ισχυρό μονοπάτι για τους ανθρώπους της χώρας μας, ώστε να ευημερούν στον τόπο τους

Στην κατάμεστη με φοιτητές, ακαδημαϊκούς και επαγγελματίες, αίθουσα «Σεϊχης Ζαγέντ» του LSE o πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αρχικά δέχθηκε ερωτήσεις από το διευθυντή του Ελληνικού Παρατηρητηρίου Κέβιν Φέδερστοουν και αργότερα από το κοινό.

Ο κ. Κασσελάκης μεταξύ άλλων επεσήμανε ότι είναι πολύ σημαντικό ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ να έχει ξεκάθαρες πολιτικές θέσεις για να καταφέρει να φέρει πίσω τους 600.000 ψηφοφόρους που δεν κατέβηκαν να ψηφίσουν στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις.

Για τους λόγους που τον οδήγησαν να διεκδικήσει την αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είπε ότι οι τέσσερις συνυποψήφιοι του, που ήταν και οι τέσσερις πρώην υπουργοί , όπως σημείωσε, στην προεκλογική εκστρατεία για την ηγεσία του κόμματος δεν είπαν τίποτα ουσιαστικό. Και αυτός όπως τόνισε ήταν και ο βασικός λόγος που έθεσε υποψηφιότητα «για να φέρει κάτι ριζοσπαστικό», όπως χαρακτηριστικά τόνισε.

Είπε επίσης πως η διαφορά των 20 μονάδων μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και της ΝΔ στις εκλογικές αναμετρήσεις του Μαΐου και του Ιουνίου έδειχνε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δεν ήταν πλέον κόμμα εξουσίας και συνεπώς χρειάζονταν ριζικές αλλαγές. Σε ερώτηση όμως αν θα παραιτηθεί από πρόεδρος του κόμματος του ακόμη και αν η διαφορά στις επερχόμενες ευρωπαϊκές εκλογές μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και του πρώτου κόμματος είναι πάνω από 20 μονάδες απάντησε όχι.

Ως πολιτικό του πρότυπο ανέφερε τον Αντρέα Παπανδρέου του 1981 τονίζοντας πως έφερε πολλές σοσιαλιστικές αλλαγές στην Ελλάδα και αυτό όπως σημείωσε «είναι κάτι που δεν πρέπει να το ξεχνάμε». Παρ’ όλα αυτά δεν άφησε κανένα περιθώριο συνεργασίας με το σημερινό ΠΑΣΟΚ λέγοντας χαριτολογώντας πως «αν θέλει πρόεδρο το ΠΑΣΟΚ ευχαρίστως να κατέβω».

Αναφορικά με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ που δεν ψήφισαν το νόμο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών είπε ότι θα αποφασίσει σε μερικές μέρες τι θα κάνει.

Για τον Αλέξη Τσίπρα είπε πως ο ίδιος ασπάστηκε το προοδευτικό κέντρο κάτι που όπως τόνισε τον αντιπροσωπεύει και τον ίδιο.

Άρθρο του Αθηναικού πρακτορείου ειδήσεων

Στ. Κασσελάκης: Θέλω να δώσω φωνή στη βάση του κόμματος γι’ αυτό και απέστειλα το ερωτηματολόγιο – ΑΠΕ-ΜΠΕ (amna.gr)

Επανειλημμένα τόνισε πως είναι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και ότι θέλει να δώσει φωνή στη βάση του κόμματος γι’ αυτό και απέστειλε το ερωτηματολόγιο προς τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Ενώ, όπως διευκρίνισε, δεν προτίθεται να δημοσιοποιήσει τα αποτελέσματα του ερωτηματολογίου αλλά θα τα μοιραστεί μόνο με την Πολιτική Γραμματεία.

Απόσπασμα από την ομιλία του Στ. Κασσελάκη στην εκδήλωση του London School of Economis

Θέλω να δημιουργήσω ένα μονοπάτι για το ελληνικό όνειρο.

Ένα ισχυρό μονοπάτι για τους ανθρώπους της χώρας μας, ώστε να ευημερούν στον τόπο τους, χωρίς να χρειάζεται να μεταναστεύσουν, είτε εκτός είτε εντός της χώρας τους, για να επιβιώσουν.

Σε τέσσερις πυλώνες θα δουλέψουμε για να το πετύχουμε:

– Με μια ισχυρή εξωτερική πολιτική και Εθνική Άμυνα.

– Δημιουργώντας μια σύγχρονη κοινωνία. Με ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό σύστημα. Με συμπερίληψη και ισότιμη ένταξη στην κοινωνία όλων των ανθρώπων, χωρίς αποκλεισμούς. Η σύγχρονη κοινωνία, είναι θέμα νοοτροπίας, είναι θέμα παιδείας και πολιτισμού.

– Με μια οικονομία που θα φέρει ανάπτυξη και κοινωνική κινητικότητα για τους ανθρώπους. Με κεφαλαιαγορές που θα λειτουργούν σωστά. Με κατοχυρωμένα εργασιακά δικαιώματα και απολαβές που επιτρέπουν την αποταμίευση. Με ένα ισχυρό δημόσιο σύστημα υγείας.

– Με ένα νέο πρότυπο διακυβέρνησης του κράτους, με αρωγό την τεχνολογία, και όχι τεχνοφοβικό. Που δε θα συναλλάσσεται ο υπουργός κάτω από το τραπέζι και δε θα επεμβαίνει στη λειτουργία του κράτους. Με διαφανή διακυβέρνηση.