Στ. Κασσελάκης : «Κλασική προσέγγιση της κυβέρνησης: όταν δεν μπορεί να λύσει ένα θέμα, οριζόντιο μέτρο παντού

Την άποψη ότι η «κυβέρνηση υιοθέτησε» τα μέτρα που προτείνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, τα οποία παρουσίασε και χτες το πρωί με βίντεο στα κοινωνικά δίκτυα εξέφρασε ο ίδιος σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή του Ertnews «ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ» και προβλήθηκε ένα απόσπασμά της στο δελτίο των 6.

Χαρακτήρισε «οριζόντιο μέτρο» την απόφαση να αποκλειστούν όλοι οι φίλαθλοι για δυο μήνες και μίλησε για «κλασική προσέγγιση της κυβέρνησης: όταν δεν μπορεί να λύσει ένα θέμα, οριζόντιο μέτρο παντού».

Ως προς το αν έχουν ευθύνη οι ιδιοκτήτες των Αθλητικών Ανωνύμων Εταιρειών, είπε πως «δουλεύουν μέσα σε νομικό πλαίσιο» το οποίο καθορίζει η κυβέρνηση.

Αναφερόμενος στην οικονομία είπε πως το «ένα οικονομικό μέτρο» που θα έπαιρνε είναι «η κατάργηση της προκαταβολής φόρου εισοδήματος στις επιχειρήσεις», γιατί «θα προκαλέσει τεράστια ένεση ρευστότητας στην οικονομία και επίσης μπορεί και να λύσει κι ένα μεγάλο κομμάτι της φοροδιαφυγής».

Για την επίσκεψη Ερντογάν τόνισε πως «εξωτερική πολιτική δεν κάνεις με λιχουδιές στον Πίνατ και με υποκλίσεις στον Ερντογάν», ενώ για την υπόθεση των υποκλοπών κάλεσε και πάλι τον πρωθυπουργό να προβεί σε άρση του απορρήτου των στελεχών της ΕΥΠ και τον Νίκο Ανδρουλάκη να του κάνει «μήνυση».

Σε σχέση με τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και την αποχώρηση των 11 είπε: «Αυτό ανήκει στο παρελθόν. Αυτή τη στιγμή μπορώ να σας πω ότι οι οργανώσεις μας συνεδριάζουν, ότι υπάρχει πολύ καλό κλίμα, έρχεται πολύς νέος κόσμος και όταν παράγεις πολιτική με διάδραση με την κοινωνία, κερδίζεις. Απλά δεν γίνεται αυθημερόν. Χρειάζεται λίγος χρόνος».

Για τον Αλέξη Τσίπρα, ανέφερε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εκεί που είναι ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να παραμείνει βαθιά κοινωνικός και ανεξάρτητος και να μπορέσει να αγκαλιάσει κόσμο, ο οποίος θα τον πιστέψει ότι μπορεί να έχει αξιόπιστη διακυβέρνηση».

12.12.2023