Στ. Κασσελάκης: Το «τζάκι» Μητσοτάκη προστατεύει το «τζάκι» Καραμανλή

«Το όνειρό μου είναι να προσφέρω στον τόπο μου. Να αφήσουμε μια παρακαταθήκη» τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης, ξεκινώντας τη συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Το πρωινό» με τον Γιώργο Λιάγκα.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη, τονίζοντας πως είναι «ντροπή του που κάνει αντιπολίτευση αντί να επιτρέψει να υπάρξει προανακριτική στη Βουλή να δούμε ποιος έχει ευθύνες».

«Για ποιον λόγο το “τζάκι” Μητσοτάκη προστατεύει το “τζάκι” Καραμανλή;» διερωτήθηκε με νόημα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, απαιτώντας να γίνει προανακριτική για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή.

«Πιστεύω ότι παίζουν πολλά οικονομικά συμφέροντα πίσω από τον σιδηρόδρομο» τόνισε, αναφερόμενος στα φορτία που κουβαλούσε η εμπορική αμαξοστοιχία. «Και εξαιτίας των συμφερόντων αυτών έγινε συγκάλυψη» πρόσθεσε, καταγγέλλοντας τη βιασύνη με την οποία μπαζώθηκε ο τόπος του δυστυχήματος.

«Δέκα μήνες μετά, να βρίσκουν μόνοι τους οστά των συγγενών τους; Έχουν απέναντί τους ένα κράτος ατιμωρησίας» είπε για τους συγγενείς των 57 θυμάτων των Τεμπών.

«Υπάρχει λίγη ευθιξία σ’ αυτή τη χώρα; Υπάρχει πολιτική ευθύνη» υπογράμμισε, λέγοντας ότι πράγματι υπήρξε ανθρώπινο λάθος, αλλά ήταν η αμέλεια του τότε υπουργού Μεταφορών.

Ο Στ. Κασσελάκης ρωτήθηκε και για το πανό που αναρτήθηκε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην Κουμουνδούρου για τα Τέμπη. «Το πανό θα μείνει εκεί όσο χρειαστεί και θα ξαναμπαίνει κάθε χρόνο μέχρι να αποδοθεί δικαιοσύνη» απάντησε. «Αυτό που μετράει είναι να αποδοθεί δικαιοσύνη. Είναι μεγάλες οι πληγές στους συγγενείς» σημείωσε.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε ερώτηση που δέχθηκε ανέφερε ότι ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών, Αντώνης Διαματάρης, του είχε προτείνει, εκ μέρους του Κυριάκου Μητσοτάκη, να αναλάβει το υπουργείο Ναυτιλίας.

«Δεν θέλω να αλλάξει το όνομα είμαι περήφανος για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ», επεσήμανε ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέροντας, παράλληλα, ότι αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να δοθεί ο λόγος στα μέλη του κόμματος.

Σε ερώτηση που δέχθηκε για τον Αλέξη Τσίπρα και την πρότασή του για το συνέδριο, ο Στέφανος Κασσελάκης επεσήμανε ότι ο Αλέξης Τσίπρας έπρεπε να έρθει στο συνέδριο. «Πλήγωσε πολύ κόσμο η απουσία του», επεσήμανε, λέγοντας, πάντως, ότι ο ίδιος δεν πληγώθηκε.

Ο Στέφανος Κασσελάκης σε ερωτήσεις που δέχθηκε για το εάν ο Αλέξης Τσίπρας στήριξε την υποψηφιότητά του, παρέχοντάς του και τον κομματικό του μηχανισμό, απάντησε: «τις εκλογές τις κέρδισα με το σπαθί μου. Δεν ισχύει ότι ήταν ο Τσίπρας πίσω από την υποψηφιότητά μου. Δεν με βοήθησε».

 

«Πιστεύω ότι θα γίνω πρωθυπουργός με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ» τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης, ξεκαθαρίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ξαναγίνει πλειοψηφική δύναμη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ρωτήθηκε για τη σχέση του με τον Παύλο Πολάκη, που απείχε από την ψήφιση του νομοσχεδίου για την ισότητα στον γάμο. «Έχω καλή σχέση με τον Παύλο Πολάκη» απάντησε, ενώ πρόσθεσε: «Έχω ένα σχέδιο, θα το εκτελέσω, προφανώς θα υπάρξουν αλλαγές».

«Στη μητέρα του Παύλου βλέπω την Κρητικιά γιαγιά μου που με μεγάλωσε» συνέχισε ο Στέφανος Κασσελάκης. «Έχουμε άλλο στυλ, αλλά ο Παύλος είναι ένας έντιμος άνθρωπος, έχει κάνει πολλή δουλειά στη διαφάνεια και στην υγεία» είπε. «Έκανε μεγάλο λάθος» σημείωσε για τη στάση του Παύλου Πολάκη στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο. «Ο νομός Χανίων είναι υπέρ της ισότητας στον γάμο» ξεκαθάρισε.

Για τον μπασκετμπολίστα Νίκο Παππά είπε ότι θα είναι υποψήφιος στις προκριματικές που θα γίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο του κόμματος για τις ευρωεκλογές.

«Έχω την σωστή πολιτική και οικονομική πρόταση»

Έτοιμος για τη θητεία του στο στρατό δήλωσε ο Στέφανος Κασσελάκης. Η θητεία του θα διαρκέσει – όπως άλλωστε προβλέπεται για τους απόδημους – δύο εβδομάδες, περίπου 15μέρες. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως μάλλον θα παρουσιαστεί στην Σπάρτη, και δήλωσε ότι «είναι τιμή μου να παρουσιαστώ».

Ερωτηθείς σχετικά, απάντησε ότι δεν θέλει και δεν πρόκειται να ζητήσει ειδική μεταχείριση, στο στρατό.

Σε άλλο σημείο ο Στέφανος Κασσελάκης απάντησε στον αν θα καταφέρει να πείσει το στράτευμα να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ με τον πρόεδρο να απαντά ότι αυτό θα συμβεί γιατί έχει «την σωστή πολιτική και οικονομική πρόταση».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ επισήμανε με αφορμή το στρατό ότι υπάρχουν πολλοί απόδημοι έξω που δεν τους δίνονται οι κατάλληλες ευκαιρίες να γυρίσουν, και τόνισε την ανάγκη να εκσυγχρονιστεί η χώρα, υπογραμμίζοντας ότι οι περιφέρειες έχουν ερημώσει.

Σε ό,τι αφορά τις δημοσκοπήσεις, ο Στέφανος Κασσελάκης σημείωσε ότι πριν έρθει στον ΣΥΡΙΖΑ τα νούμερα ήταν χαμηλότερα, ενώ παρατήρησε ότι το κόμμα έχει περάσει από διασπάσεις και περίοδο εσωστρέφειας. «Άρα το 17% πρέπει να μεγαλώσει. Προσκαλώ όλους τους προοδευτικούς πολίτες να έρθουν στη μεγάλη δημοκρατική παράταξή μας και να συνεισφέρουν» τόνισε.

Ο ίδιος απάντησε και σε όσους σκέφτονται τι δουλειά είχε να έρθει στην Ελλάδα και να μπλέξει. «Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που δεν έχω εκτοξευθεί δημοσκοπικά, αυτή η αμφιβολία για τα κίνητρά μου» είπε. Έτσι, αναφέρθηκε εκτενώς στο τι έγινε από τον Απρίλιο του 2023 που ανακοινώθηκε στην τιμητική 9η θέση του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μέχρι το πώς αποφάσισε να είναι υποψήφιος ύστερα από την αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα. Σημείωσε δε πως έχει σημασία ότι μπορεί να είναι στη θέση που είναι «χωρίς να έχω ένα ρουσφέτι στη ζωή μου».

Για τον προκάτοχό του μίλησε με θερμά λόγια. «Όντως τον αγαπάω» είπε για τον Αλέξη Τσίπρα, σημειώνοντας ότι δεν πληγώθηκε που δεν πήγε στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. «Έχω συνηθίσει σε χειρότερα. Πιστεύω ότι αγαπάει τον τόπο του πολύ και ο ίδιος ξέρει τι αντιμετώπισε ως πρωθυπουργός»

Ο Στέφανος Κασσελάκης υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρχει διαφάνεια στη ζωή όλων των πολιτικών που ζητούν την ψήφο των Ελλήνων, όπως άλλωστε έκανε από την πρώτη στιγμή και ο ίδιος.

Όπως είπε, ο ίδιος δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ζει από λεφτά που είχε στην άκρη. Για τις επιχειρήσεις που είχε στο εξωτερικό, υπογράμμισε ότι θα κάνει ό,τι χρειάζεται για να μεταφέρει τις δραστηριότητές του εντός Ελλάδας, ενώ διευκρίνισε ότι αυτή τη στιγμή δεν έχει κάποιον διοικητικό ρόλο.

Από τη συνέντευξη στην εκπομπή του ΑΝΤ1 δεν θα μπορούσαν να λείπουν και οι ερωτήσεις για την προσωπική ζωή του Στέφανου Κασσελάκη. Ερωτηθείς για το πού διαμένει με τον σύζυγό του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είπε ότι μένει στο ενοίκιο αλλά ψάχνει να αγοράσει σπίτι στο κέντρο της Αθήνας.

«Αρέσει πάρα πολύ η Ελλάδα στον Τάιλερ» είπε. Όπως ανέφερε, όταν ετέθη το θέμα να κατέβει για πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προφανώς το συζήτησε με τον Τάιλερ Μακμπέθ. «Όταν αποφασίσαμε να κατέβω για πρόεδρος, ούτως ή άλλως σχεδιάζαμε να παντρευτούμε» είπε. «Εκείνος θεωρούσε ότι θα κέρδιζα, εγώ απλώς ότι θα πήγαινα καλά» σημείωσε. «Είχαμε ήδη αποφασίσει ότι ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα να μέναμε στην Ελλάδα τουλάχιστον 10 χρόνια. Τώρα, θα μείνουμε για πάντα» υπογράμμισε.

Ο Στ. Κασσελάκης ρωτήθηκε, τέλος, και για την προοπτική να μεγαλώσει την οικογένειά του με τον σύζυγό του. «Σε βάθος πενταετίας» σημείωσε.

1.3.2024

 

 

 

 

 

 

Τελευταία Άρθρα