Συλλήψεις από Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. 4 ατόμων για κλοπές σε Αχαρνές και Νέα Ερυθραία

Συνελήφθησαν, πρώτες πρωινές ώρες εχθές (1-3-2023) στις Αχαρνές, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ, δύο Έλληνες, 38 και 22 ετών για κλοπή.

Οι αστυνομικοί τους εντόπισαν στις Αχαρνές τους κατηγορούμενους να επιβαίνουν σε αυτοκίνητο το οποίο είχε κλαπεί λίγο νωρίτερα από τη Νέα Φιλαδέλφεια και τους κάλεσαν σε έλεγχο.

Στη θέα των αστυνομικών ο οδηγός του αυτοκινήτου ανέπτυξε ταχύτητα, ώστε να διαφύγει και οι αστυνομικοί τον ακολουθούσαν, καλώντας τον διαρκώς να ακινητοποιήσει το αυτοκίνητο.

Μετά από λίγο, το αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε και οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους κατηγορούμενους.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών με τη σε βάρος τους δικογραφία που σχηματίσθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Νέας Χαλκηδόνας-Νέας Φιλαδέλφειας.

Επίσης συνελήφθησαν, πρώτες πρωινές ώρες 1-3-2023 στη Νέα Ερυθραία, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ,  δύο Έλληνες, 34 και 26 ετών για κλοπή και απείθεια.

Οι αστυνομικοί στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας στην περιοχή της Κηφισιάς έκριναν ύποπτους τους κατηγορούμενους, οι οποίοι επέβαιναν σε αυτοκίνητο και τους κάλεσαν σε έλεγχο.

Στη θέα των αστυνομικών ο οδηγός του αυτοκινήτου ανέπτυξε ταχύτητα ώστε να διαφύγει, προσπαθώντας να εμβολίσει τις υπηρεσιακές μοτοσικλέτες, χωρίς να τα καταφέρει και οι αστυνομικοί τον ακολουθούσαν, καλώντας τον διαρκώς να ακινητοποιήσει το αυτοκίνητο.

Μετά από λίγο, το αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε στο κοιμητήριο της Νέας Ερυθραίας και οι κατηγορούμενοι συνελήφθησαν.

Από την έρευνα που διενεργήθηκε, βρέθηκαν εντός του αυτοκινήτου και κατασχέθηκαν εξαρτήματα, που είχαν αφαιρεθεί από έτερο αυτοκίνητο νωρίτερα από την περιοχή της Κηφισιάς.

Οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών με τη σε βάρος τους δικογραφία που σχηματίσθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Κηφισιάς.

φωτό : Αρχείο

2.3.2023

Τελευταία Άρθρα

Πολιτικό

ΜέΡΑ 25 : Κάλεσμα για την Πανευρωπαϊκή Ημέρα Δράσεων για το δικαίωμα στη Στέγη. Στα πλαίσια του τριημέρου πανευρωπαϊκών δράσεων για το δικαίωμα στη στέγη, που οργανώνεται εδώ και χρόνια από τον European Action Coalition for the Right to Housing and to the City, τη φετεινή χρονιά επιλέξαμε να κάνουμε την κινητοποίηση στον Άρειο Πάγο. Οι λόγοι της επιλογής αυτής είναι κατανοητοί. Η δράση μας αυτή πέρα από τη διαμαρτυρία για την κατοχύρωση, από τον Άρειο Πάγο, της “νομιμότητας” των funds να υφαρπάζουν την περιουσία μας θα περιλαμβάνει και καλλιτεχνικό δρώμενο σχετικό με το θέμα της κινητοποίησης. Σε αυτά τα πλαίσια, η συμμετοχή σας θα δυναμώσει τη φωνή όλων μας για να σταματήσει η βαρβαρότητα των πλειστηριασμών και των εξώσεων, να κατοχυρωθεί το δικαίωμα στην αξιοπρεπή στέγαση, να πάψει η λεηλασία της ζωής μας. Ημέρα κινητοποίησης: Τετάρτη 29/3 ώρα 18.00 Τόπος: Άρειος Πάγος (Λεωφ. Αλεξάνδρας).Κινητοποίηση για την Πανευρωπαϊκή Ημέρα Δράσεων για το δικαίωμα στη Στέγη