Συμμετοχή Υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Γεραπετρίτη, στη Σύνοδο Υπουργών Εξωτερικών των κρατών μελών του ΝΑΤΟ

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, θα μεταβεί  την  Τρίτη 28 Νοεμβρίου στις Βρυξέλλες, όπου θα συμμετάσχει στη διήμερη Σύνοδο Υπουργών Εξωτερικών των κρατών μελών του ΝΑΤΟ.

Στην ημερήσια διάταξη της πρώτης συνεδρίασης περιλαμβάνονται η εξέταση όλων των βασικών θεμάτων της Συμμαχίας, ενόψει της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτων, τον Ιούλιο του 2024, έτος κατά το οποίο συμπληρώνονται 75 χρόνια από την ίδρυση της βορειοατλαντικής Συμμαχίας. Μεταξύ των ζητημάτων που θα συζητηθούν θα είναι η υποστήριξη του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία και ο επιμερισμός των βαρών μεταξύ των συμμάχων.

Στη δεύτερη αυριανή συνεδρίαση, οι Υπουργοί Εξωτερικών των κρατών μελών του ΝΑΤΟ, με τη συμμετοχή και του Ύπατου Εκπροσώπου της ΕΕ, θα συζητήσουν για την κατάσταση στα Δυτικά Βαλκάνια  και την επιχειρησιακή παρουσία της Συμμαχίας στην περιοχή.

Την Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου, ο κ. Γεραπετρίτης θα συμμετάσχει, στο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών ΝΑΤΟ-Ουκρανίας, το οποίο θα συνεδριάσει για πρώτη φορά σε επίπεδο Υπουργών Εξωτερικών.

27.11.2023

Τελευταία Άρθρα