Συμφωνική Δήμου Θεσσαλονίκης – S A U D A D E / Ν Ο Σ Τ Α Λ Γ Ι Α Στο Δημοτικό Θέατρο Κήπου

Συμφωνική Ορχήστρα
Δήμου Θεσσαλονίκης
SAUDADE

Μια ακόμη υπέροχη συναυλία με ελεύθερη είσοδο για όλους από τη Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης
Saudade
Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024, 21:00, Δημοτικό Θέατρο Κήπου
Προσέλευση κοινού: 20:30
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Η Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης έχει την τιμή να παρουσιάσει την ερμηνεύτρια Σοφία Αβραμίδου σε ένα μουσικό ταξίδι από τη Μεσόγειο στη Λατινική Αμερική, υπό τη μουσική διεύθυνση του αρχιμουσικού Αναστάσιου Συμεωνίδη και σε ενορχηστρώσεις του Πάνου Κοσμίδη και τον ίδιο στον πιάνο.

Συμπράττουν στο ακορντεόν ο συνθέτης και μουσικολόγος Κώστας Τσούγκρας, στην κιθάρα ο σολίστ Ανδρέας Ζιάκας, ενώ σε φιλική συμμετοχή θα εμφανιστεί ο τραγουδιστής Δημήτρης Κωνσταντίνου.

Στη συναυλία θα παρουσιαστεί ένα πλούσιο και εκλεκτό πρόγραμμα μουσικών έργων και τραγουδιών γεμάτα συναισθήματα και νοσταλγική ατμόσφαιρα.

Με μουσικές των Πορτογάλων Valério / Ferrão, Gismonti / Carneiro, Soares που αιχμαλωτίζουν την ψυχή με τον λυρισμό του πορτογαλικού fado.

Με μελωδίες των Αργεντινών Luna, Parra, Barroso, το πάθος και την ένταση της λατινοαμερικάνικης μουσικής.

Με μοναδικές συνθέσεις των André, Galeazzi και Rota από την Ιταλία, ακούσματα που αποπνέουν τη ζεστασιά αλλά και τη δύναμη της ιταλικής μουσικής παράδοσης, με ένα ξεσηκωτικό Bella Ciao.

Το νοσταλγικό αυτό μουσικό οδοιπορικό θα κορυφωθεί μέσα από τις αθάνατες δημιουργίες των Μιχάλη Σουγιούλ, Βασίλη Τσιτσάνη, Μάρκου Βαμβακάρη, Μανώλη Χιώτη, Ελένης Καραΐνδρου, Παναγιώτη Καλαντζόπουλου και Μίμη Πλέσσα.
Μια αναδρομή με τις μουσικές που αγαπήσαμε, με τις μουσικές που μας συντροφεύουν ακόμη.

 
11.7.2024