ΣΥΜΦΩΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – 30 χρόνια από τον θάνατο του Astor Piazzolla

Έργα των Barber, Grieg και Piazzolla θα περιλαμβάνει η συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης, που θα πραγματοποιηθεί στο θέατρο Άνετον, την Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022 και ώρα 21.00, με σολίστ δύο βιρτουόζους καλλιτέχνες, τον Κώστα Μακρυγιαννάκη στην κιθάρα και τον Κωνσταντίνο Ζιγκερίδη στο μπαντονεόν, υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Χάρη Ηλιάδη.
Η συναυλία είναι αφιερωμένη σε έναν από τους μεγαλύτερους λατινοαμερικάνους συνθέτες του 20ού αιώνα, τον Αργεντίνο συνθέτη Astor Piazzolla, με αφορμή τη συμπλήρωση φέτος 30 χρόνων από τον θάνατό του.
Το συναρπαστικό «Διπλό κοντσέρτο για κιθάρα, μπαντονεόν και ορχήστρα εγχόρδων» του Piazzolla αποτελεί σημείο αναφοράς στο διεθνές ρεπερτόριο μέσω της γοητείας και της μαγείας των πιο αντιπροσωπευτικών οργάνων της Αργεντινής, της κιθάρας και του μπαντονεόν.
Το πρόγραμμα της συναυλίας περιλαμβάνει το έργο του Samuel Barber: Adagio for strings, που φέρει τον αριθμό 11a στην εργογραφία του σημαντικού αμερικανού συνθέτη και αποτελεί την πιο γνωστή και δημοφιλή του σύνθεση, καθώς και το έργο του Edvard Grieg: Σουίτα “Holberg”, έργο 40 για έγχορδα, που βασίζεται σε χορευτικές φόρμες της εποχής του μπαρόκ και γράφτηκε από τον Νορβηγό συνθέτη το 1884 με αφορμή τον εορτασμό για τα 200 χρόνια από τη γέννηση του Δανονορβηγού ουμανιστή συγγραφέα και θεωρούμενου πατέρα της νεότερης δανέζικης και νορβηγικής λογοτεχνίας Λούντβιχ Χόλμπεργκ. Παρότι το έργο ήταν αρχικά γραμμένο για πιάνο, ο Γκριγκ το μετέγραψε τον επόμενο χρόνο για ορχήστρα εγχόρδων, μορφή με την οποία το έργο γνώρισε και τη μεγαλύτερη επιτυχία.

Πρόγραμμα:

  • Samuel Barber: Adagio for strings
  • Astor Piazzolla: Διπλό κοντσέρτο για κιθάρα, μπαντονεόν και ορχήστρα εγχόρδων
  • Edvard Grieg: Σουίτα “Holberg”

Σολίστ: Κώστας Μακρυγιαννάκης, κιθάρα
Κωνσταντίνος Ζιγκερίδης, μπαντονεόν
Μουσική Διεύθυνση: Χάρης Ηλιάδης
Θέατρο ΑΝΕΤΟΝ / Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022 / ώρα 21.00
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ / ΩΡΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ 20.00

Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΕΙΝΑΙ COVID FREE (με έλεγχο των κατάλληλων πιστοποιητικών στην είσοδο-παιδιά έως και 17  χρονών μπαίνουν με self ή rapid test)

27.3.2022