Συνάντηση Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, με τον Αναπληρωτή Υπουργό Μεταφορών της Γαλλίας, Clément Beaune

«Οι ελληνογαλλικές σχέσεις είναι σχέσεις ιστορικές που με συστηματική δουλειά έχουν γίνει σήμερα πιο ισχυρές από ποτέ. Η συνεργασία μας επεκτείνεται συνεχώς σε ολοένα και περισσότερα πεδία», τόνισε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για Ευρωπαϊκά Θέματα Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μετά το τέλος της συνάντησης που είχε σήμερα στο Υπουργείο Εξωτερικών με τον Αναπληρωτή Υπουργό Μεταφορών της Γαλλίας Clément Beaune, ο οποίος επισκέπτεται την Αθήνα.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης χαρακτήρισε τον Clément Beaune, πρώην Υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας, ως σταθερό φίλο της Ελλάδας. Επισήμανε ότι «μαζί εργαστήκαμε στενά τα τελευταία χρόνια στις Βρυξέλλες για μια καλύτερη Ευρώπη. Στα Συμβούλια Γενικών Υποθέσεων δώσαμε μάχες απέναντι σε όλες τις κρίσεις που είχαμε να αντιμετωπίσουμε, την πανδημία, την ενέργεια, την οικονομία. Συνεργαστήκαμε επίσης εξαιρετικά στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης αλλά και όταν η Γαλλία βρέθηκε στην Προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου».

Ο Αναπληρωτής Υπουργός πρόσθεσε ότι παραμένει σε συντονισμό με τον πρώην ομόλογό του από όποια θέση κι αν υπηρετούν, προκειμένου να αναπτύξουν ακόμα περισσότερο τις εξαιρετικές σχέσεις των δύο χωρών. Και τον ευχαρίστησε θερμά για τις ευχές του ενόψει των επικείμενων εκλογών.