Συνάντηση Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη με τον Πρόεδρο του Κογκρέσου Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Κογκρέσου Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης, Leen Verbeek, είχε σήμερα ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για Ευρωπαϊκά Θέματα, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Στη συνάντηση συμμετείχε, επίσης, ο επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στο Κογκρέσο, Δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης επιβεβαίωσε τη δέσμευση της Ελλάδας απέναντι στις ιδρυτικές αρχές του Συμβουλίου της Ευρώπης και τόνισε την ανάγκη υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις τοπικές κοινωνίες, ώστε να αποφεύγονται φαινόμενα καταπάτησης δικαιωμάτων μεταναστών και εργαζομένων.

Το Κογκρέσο Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης έχει ως αποστολή την ενδυνάμωση της Δημοκρατίας σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο στα 46 κράτη μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης. Ο κ. Verbeek βρίσκεται στην Αθήνα συμμετέχοντας στη Σύνοδο Δημάρχων για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού.