Συνάντηση Στ. Κασσελάκη με την ηγεσία της «ΔΕΕΕΜ – ΟΜΟΝΟΙΑ»

Συνάντηση με τον πρόεδρο της ‘’ΔΕΕΕΜ – ΟΜΟΝΟΙΑ” κ. Βασίλειο Κάγιο και τον γενικό γραμματέα κ. Δημήτρη Μαλιούκη πραγματοποίησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, κ. Στέφανος Κασσελάκης, κατά την επίσκεψή του στον μειονοτικό δήμο Δρόπολης, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Οπως σημειώνεται, κατά την συνάντηση, ο κ. Κασσελάκης ενημερώθηκε από την ηγεσία της «ΔΕΕΕΜ – ΟΜΟΝΟΙΑ»’ για θέματα που αφορούν την Ελληνική εθνική μειονότητα και τον σεβασμό των δικαιωμάτων της.

Από πλευράς του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ επισήμανε τη δέσμευσή του για την παροχή κάθε δυνατής στήριξης στην Ελληνική εθνική μειονότητα, χωρίς κομματικές λογικές και σκοπιμότητες.

Ο Στέφανος Κασσελάκης εξέφρασε τη στήριξή του στην προώθηση των ελληνοαλβανικών σχέσεων και υπογράμμισε τη σημασία που έχει η ενταξιακή προοπτική της Αλβανίας. Τόνισε, ωστόσο, ότι ο σεβασμός των δικαιωμάτων της μειονότητας αποτελεί βασικό κριτήριο για να προχωρήσει αυτή η προοπτική, όπως κατοχυρώθηκε στις αποφάσεις του Συμβουλίου τον Ιούνιο 2019, από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Προσέθεσε, ότι η στάση του αλβανικού κράτους στην υπόθεση Μπελέρη, η μη προώθηση του νόμου για τα περιουσιακά δικαιώματα και η μη κατοχύρωση του δικαιώματος  αυτοπροσδιορισμού, υπονομεύουν αυτήν την προοπτική, όπως και τις ελληνοαλβανικές σχέσεις.

10.5.2024