Συνάντηση του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη με τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στη Μαριούπολη, Μανώλη Ανδρουλάκη

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης υποδέχθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας τον Γενικό Πρόξενο στη Μαριούπολη, Μανώλη Ανδρουλάκη.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης συνεχάρη και ευχαρίστησε τον κ. Ανδρουλάκη για τις υπηρεσίες του και την αφοσίωση του στο καθήκον. Επιπλέον, ανέφερε ότι με τη στάση του τίμησε την πατρίδα και έδωσε ισχυρό μήνυμα στήριξης στην εκεί δοκιμαζόμενη ελληνική κοινότητα.

Στο επίκεντρο της συζήτησης μεταξύ τους βρέθηκε η κατάσταση στην Ουκρανία, με τον Αναπληρωτή Υπουργό να αναφέρει ότι οι εικόνες του πολέμου και της καταστροφής της Μαριούπολης που του μετέφερε ο Γενικός Πρόξενος περιγράφουν μία πόλη που θα είναι πολύ δύσκολο να ανασυγκροτηθεί: ερείπια, διαλυμένες υποδομές και ομαδικοί τάφοι αθώων θυμάτων είναι μόνο κάποιες από τις συνέπειες της ρωσικής εισβολής. Ενημερώθηκε, επίσης, για τη ζωή των ομογενών που βρίσκονται σε κίνδυνο, καθώς δυσκολεύονται να αποδράσουν από τη φρίκη αφού δεν ανοίγουν οι ανθρωπιστικοί διάδρομοι.

“Είναι απόλυτη η ανάγκη να υπάρξει κατάπαυση του πυρός, ώστε να απεγκλωβιστούν οι χιλιάδες άμαχοι των οποίων οι ζωές κινδυνεύουν”, τόνισε ο κ. Βαρβιτσιώτης.

28.3.2022