Συνάντηση του Χάρη Δούκα με τον δήμαρχο Ρώμης

Την ευκαιρία να συναντήσει στο Palazzo Senatorio τον δήμαρχο της Ρώμης Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι είχε ο Χάρης Δούκας, κατά την παραμονή του στην ιταλική πρωτεύουσα. Οι δύο δήμαρχοι συζήτησαν για τις κοινές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι πόλεις τους, δίνοντας έμφαση στα νέα εργαλεία που απαιτείται να χρησιμοποιήσουν, ώστε να ενισχύσουν την ανθεκτικότητά τους.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εστίασαν σε θέματα καθημερινότητας, στα μέτρα που λαμβάνουν για την ενεργειακή ασφάλεια των πολιτών μέσω της δημιουργίας ενεργειακών κοινοτήτων, καθώς και στη φύτευση νέων δέντρων. Παράλληλα, συζήτησαν για τα μεγάλα έργα υποδομών που βρίσκονται σε εξέλιξη στις δύο πρωτεύουσες, όπως η κατασκευή του νέου γηπέδου της Ρόμα και η Διπλή Ανάπλαση με το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό.

Ο κ. Δούκας και ο κ. Γκουαλτιέρι συμφώνησαν στην προετοιμασία και σύναψη Μνημονίου συνεργασίας Αθήνας και Ρώμης, με επίκεντρο την κλιματική αλλαγή, την καθαρή ενέργεια, τον πολιτισμό και τον βιώσιμο τουρισμό.

Στο τέλος, ο δήμαρχος Αθηναίων προσκάλεσε τον δήμαρχο της Ρώμης να επισκεφτεί την ελληνική πρωτεύουσα για την υπογραφή του Μνημονίου συνεργασίας και ο κ. Γκουαλτιέρι αποδέχθηκε την πρόσκληση.

18.5.2024