Συνέντευξη του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη στο ρ/σ «ΑΘΗΝΑ 98.4» και στους δημοσιογράφους Γιάννη Λαβράνο & Νίκο Καρούτζο

“Η ενόχληση της Τουρκίας για την εμβάθυνση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων επιβεβαιώνει ότι η στρατηγική πάνω στην οποία βασίστηκε η κατάρτιση της ελληνοαμερικανικής αμυντικής συμφωνίας ήταν ορθή”, τόνισε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μιλώντας στο ρ/σ «ΑΘΗΝΑ 98.4» και στους δημοσιογράφους Γιάννη Λαβράνο και Νίκο Καρούτζο.

Ειδικότερα, ο Αναπληρωτής Υπουργός υπογράμμισε ότι οι σχέσεις αυτές καλλιεργήθηκαν σε ένα πολύ πιο συστηματικό πλαίσιο από την κυβέρνηση Μητσοτάκη και ότι η επέκταση της αμυντικής παρουσίας των ΗΠΑ, ιδιαίτερα στον κρίσιμο χώρο της Αλεξανδρούπολης, επιβεβαιώνει το αυξημένο διεθνές ενδιαφέρον για την περιοχή.

Ερωτώμενος για τη στάση της Ευρώπης απέναντι στην Τουρκία, ο κ. Βαρβιτσιώτης αναφέρθηκε στην προχθεσινή έκθεση του Ευρωκοινοβουλίου σε βάρος της γείτονος και πρόσθεσε ότι «με τη διαφορετική στάση της γερμανικής πλευράς, ελπίζουμε ότι τώρα ίσως αρθούν οι τελευταίοι ενδοιασμοί και αμφιβολίες», ενώ υπογράμμισε την ιδιαίτερη σημασία της αυριανής συνάντησης Μητσοτάκη – Σολτς στη Θεσσαλονίκη.

9.6.2022