Συνέντευξη του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη στον «ΣΚΑΪ 100,3» και στους δημ/φους Δημήτρη Οικονόμου και Άκη Παυλόπουλο

«Η Δυτική Συμμαχία αισθάνεται ανασφάλεια σε σχέση με τον επαμφοτερίζοντα ρόλο και την αυτονόμηση της Τουρκίας, η οποία ενώ είναι χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ, την ίδια στιγμή ο κ. Erdogan αγκαλιάζεται με τον κ. Putin». Αυτό δήλωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μιλώντας σήμερα στο ρ/σ «ΣΚΑΪ 100,3» και τους δημοσιογράφους Δημήτρη Οικονόμου και Άκη Παυλόπουλο, τονίζοντας ότι η Ελλάδα αποτελεί το νοτιανατολικό ανάχωμα του ΝΑΤΟ, σε αντίθεση με την Τουρκία η οποία επαμφοτερίζει.

Ερωτηθείς για την παρουσία του κ. Τσίπρα στη ΔΕΘ, ο κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε πως οι Έλληνες θα περίμεναν να ακούσουν ένα μήνυμα ενότητας όσον αφορά στα ελληνοτουρκικά, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να υπάρχει εθνική ενότητα απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα και απειλή. Σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία, σχολίασε ότι σε μία εποχή που ενισχύεται η αμυντική διάθεση στην Ευρώπη, ο κ. Τσίπρας επέμεινε ότι δεν θα έπρεπε να είμαστε ανάμεσα σε αυτούς που ενισχύουν την Ουκρανία.

Τέλος, όσον αφορά το οικονομικό πρόγραμμα που παρουσίασε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τόνισε πως «πάει στη Θεσσαλονίκη, υπόσχεται πράγματα που δεν μπορεί να κάνει και την επόμενη ημέρα είναι ο πρώτος που μπορεί να «υπερφορολογήσει ό,τι έχει στην τσέπη του ο Έλληνας πολίτης».

19.9.2022