Συνέντευξη του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη στο ρ/σ «Real FM 97.8» και τους δημ/φους Νίκο Χατζηνικολάου και Αντώνη Δελλατόλα

«Χρειάζεται μία ισχυρή απάντηση με εθνικό μέτωπο απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα», δήλωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σε συνέντευξή του σήμερα στον ρ/σ “Real FM 97.8” και τους δημοσιογράφους Νίκο Χατζηνικολάου και Αντώνη Δελλατόλα. Στην ομιλία του στη Γ.Σ. του ΟΗΕ ο  Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης «θα αναδείξει όλα αυτά τα ψέματα τα οποία προσπάθησε να εμφανίσει ο κ. Ερντογάν προχθές», εκτίμησε ο κ. Βαρβιτσιώτης και κάλεσε, παράλληλα, την αντιπολίτευση να είναι «πολύ προσεκτική» σε θέματα εργαλειοποίησης του μεταναστευτικού και να μην υιοθετεί επιχειρήματα της άλλης πλευράς.

Ειδικότερα, ο κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε ότι παρόλο που ο Τούρκος Πρόεδρος θέλει να ρίξει τις ευθύνες για τον αποκλεισμό του από τη Δυτική Συμμαχία στην Ελλάδα, «η Τουρκία» – όπως είπε –  «βρίσκεται απομονωμένη, λόγω της συμπεριφοράς της». «Έχει εξοργίσει πλέον τον ευρωπαϊκό περίγυρο με την επαμφοτερίζουσα στάση της», αλλά και «οι Ηνωμένες Πολιτείες το έχουν αντιληφθεί, αφού έχουν διακόψει την οποιαδήποτε παροχή στρατιωτικού υλικού προς την Τουρκία».

Στο θέμα της ενεργειακής κρίσης, ο Αναπληρωτής Υπουργός επανέλαβε ότι χρειάζεται να γίνουν περισσότερα σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο ίδιος δήλωσε συγκρατημένα αισιόδοξος, σημειώνοντας ότι έχουν αρχίσει πλέον να συγκλίνουν οι απόψεις των κρατών-μελών και να συνειδητοποιείται ολοένα και περισσότερο η ανάγκη για μία κοινή απάντηση της ΕΕ. Και πρόσθεσε ότι από την πλευρά της, η ελληνική κυβέρνηση, αναγνωρίζοντας το μέγεθος της κρίσης, έχει φτιάξει το μεγαλύτερο πακέτο στήριξης της κοινωνίας από οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρώπης.

φωτό: Αρχείο

22.9.2022