Συνέντευξη του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη στον τ/σ «OPEN» και στους δ/φους Ευλαμπία Ρέβη και Γιώργο Σιαδήμα

“Απαντάμε σε όλα τα επίπεδα και με όλους τους πιθανούς τρόπους. Νομίζω ότι αν κάτι αναγνωρίζουν οι Έλληνες το τελευταίο διάστημα είναι ότι υπάρχει μία πάρα πολύ μεγάλη κινητικότητα στην εξωτερική πολιτική. Δεν έχουμε αφήσει σημείο του ορίζοντα στο οποίο να μην έχουμε ξεκαθαρίσει τη θέση μας, δημιουργώντας τις δικές μας γαλάζιες γραμμές που δεν είναι τίποτε άλλο από τις γαλάζιες γραμμές των συνόρων μας.” Αυτό τόνισε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μιλώντας σήμερα στην εκπομπή «Τώρα Μαζί» του τ/σ «OPEN» και στους δημοσιογράφους Ευλαμπία Ρέβη και Γιώργο Σιαδήμα. Σημείωσε μάλιστα ότι παρουσίασε τις ελληνικές θέσεις κατά το πρόσφατο ταξίδι του στην Ιαπωνία και ότι οι συνομιλητές του υπογράμμισαν την πίστη τους στο Διεθνές Δίκαιο.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο συμμετοχής του Erdogan στην επικείμενη σύνοδο της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας στην Πράγα, ο κ. Βαρβιτσιώτης υποστήριξε ότι είναι σημαντικό να μην υπάρχει πολιτική απομόνωση της Τουρκίας, καθώς “μια απομονωμένη Τουρκία θα ήταν ακόμα πιο επίφοβη”. Πρόσθεσε ακόμη πως είναι σημαντικό ο Τούρκος Πρόεδρος να ακούσει αυτά που λέμε και από τους Ευρωπαίους εταίρους μας.

Ερωτηθείς για το θέμα της ενέργειας, ο Αναπληρωτής Υπουργός επισήμανε ότι η ελληνική πλευρά  “έχει  καταθέσει μία σειρά από μέτρα, ορισμένα από τα οποία έχουν ήδη υιοθετηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση”. Στο θέμα της επιβολής ανώτατης τιμής στο φυσικό αέριο, “οι χώρες που έχουν συναντίληψη μαζί μας διαρκώς αυξάνονται, ήμασταν τρεις και έχουμε φτάσει να είμαστε 15”, σημείωσε και εξέφρασε την αισιοδοξία του για την επίτευξη συγκλίσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

φωτο : Αρχείο

2.10.2022