Συνέντευξη του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη στον τ/σ «ΣΚΑΪ» και στους δ/φους Δημήτρη Οικονόμου, Άκη Παυλόπουλο και Ντόρα Κουτροκόη

«Είναι πολύ σημαντικό σε αυτή την περίοδο να επιδεικνύουμε ψυχραιμία και αποφασιστικότητα. Διεθνοποιούμε τις προκλήσεις και έχουμε προχωρήσει σε ένα γενναίο εξοπλιστικό πρόγραμμα με την απόκτηση οπλικών συστημάτων τα οποία θωρακίζουν την άμυνα της χώρας». Αυτό τόνισε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μιλώντας σήμερα στον τ/σ «ΣΚΑΪ» και στους δημοσιογράφους Δημήτρη Οικονόμου, Άκη Παυλόπουλο και Ντόρα Κουτροκόη.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης σημείωσε ότι αυτό είναι που ζητάει και ο ελληνικός λαός, ο οποίος στηρίζει την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων με οπλικά συστήματα «τα οποία δεν είχαν φανταστεί ότι θα έχουν στη διάθεσή τους, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα και με τόσο διαφανείς διαδικασίες», όπως είπε χαρακτηριστικά. Ο Αναπληρωτής Υπουργός επισήμανε ότι η Ευρώπη έχει αντιληφθεί πλέον πως η Τουρκία αποτελεί σύμμαχο α-λα-καρτ για τη Δύση και πληθαίνουν οι εταίροι στην Ε.Ε. που προβληματίζονται τόσο από την άρνηση της Άγκυρας να κυρώσει τις συμφωνίες προσχώρησης στο ΝΑΤΟ της Φινλανδίας και της Σουηδίας όσο και από την άρνησή της να επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία. Όπως είπε, αυτό ισοδυναμεί με παραβίαση των κυρώσεων της Δύσης κατά της Ρωσίας, κάτι που επισημαίνει η ελληνική κυβέρνηση από την αρχή του πολέμου.

Τέλος, αναφερόμενος στην επικείμενη επίσκεψη του Olaf Scholz στην Αθήνα, ο κ. Βαρβιτσιώτης ανέφερε ότι το ενεργειακό θα βρίσκεται στην ατζέντα των συνομιλιών σημειώνοντας ότι με την παρέμβαση του Έλληνα Πρωθυπουργού η Γερμανία στο τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αντελήφθη ότι δεν πλήττεται η ενεργειακή της επάρκεια από την επιβολή πλαφόν στις τιμές του φυσικού αερίου. Κι αυτό – όπως είπε – είναι ένα μεγάλο βήμα.

Φωτό Αρχείο

24.10.2022