ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΒΑΥΑΡΙΑΣ MARKUS SÖDER ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου δέχθηκε τον Πρωθυπουργό του κρατιδίου της Βαυαρίας Dr. Markus Söder, τον Αντιπρόεδρο του τοπικού Κοινοβουλίου Karl Freller, καθώς και τον Πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης της Βαυαρίας (CSU) Thomas Kreuzer.
Οι συνομιλίες είχαν ως επίκεντρο τις σχέσεις Ελλάδας-Γερμανίας και ειδικότερα τη δυνατότητα περαιτέρω ανάπτυξης της συνεργασίας με το κρατίδιο της Βαυαρίας στον οικονομικό και πολιτιστικό τομέα, δεδομένων και των ιστορικών σχέσεων της χώρας μας με την περιοχή της Βαυαρίας.
Αναφορά έγινε στον εν εξελίξει πόλεμο στην Ουκρανία και στις αλυσιδωτές συνέπειες, όπως η ενεργειακή κρίση, η επισιτιστική απειλή και το κύμα ακρίβειας.
Τέλος, τονίστηκε η ανάγκη αλληλεγγύης και αποφασιστικότητας των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι σύνθετες αυτές προκλήσεις και οι ευρωπαϊκοί λαοί να βγουν ενωμένοι.

26.5.2022