Συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην Αίθουσα της Γερουσίας με ομιλία του προέδρου Στ. Κασσελάκη

Οι εργασίες της συνεδρίασης άνοιξαν με ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανου Κασσελάκη ο οποίος αρχικά τόνισε πως «είναι για μένα μεγάλη τιμή και ευθύνη που παίρνω το λόγο ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Τιμή και ευθύνη μπροστά στους πολίτες. Να δεσμευτούμε μαζί ότι αγώνας μας θα είναι πάντα ενωτικός, συλλογικός, με αλληλεγγύη και δημοκρατικό ήθος».

Στη συνέχεια σημειώσε πως «για μένα η διαδρομή του καθενός και της καθεμία από εσάς αποτελεί ένα ξεχωριστό οδικό χάρτη για να οικοδομήσουμε το πιο ισχυρό και συμπαγές αντιπολιτευτικό μέτωπο στο Ελληνικό Κοινοβούλιο».

Αναφερόμενος στο ειρωνικό «Φαμελλάκης» που ακούστηκε για τον ίδιο από τον Μάκη Βορίδη τόνισε πως πρόκειται για λογοπαίγνιο παιδιών δημοτικού σχολείου. «Κατά τα άλλα εμείς είμαστε οι τοξικοί και όχι αυτοί οι τζάμπα μάγκες που δεν μπορούν να επιλύσουν κανένα πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας».

«Η γλώσσα του σώματος των βουλευτών της κυβέρνησης φανέρωνε πλήρη αλαζονεία για τους συνανθρώπους που έχασαν το βιός τους. Αντί να ζητήσουν συγγνώμη από τον λαό, το μόνο που έκαναν ήταν να ειρωνευτούν τον Γιώργο Ιωακειμίδη και εμένα προσωπικά, χρησιμοποιώντας λογοπαίγνια παιδιών του Δημοτικού. Κατά τα άλλα εμείς είμαστε οι τοξικοί και όχι αυτοί, οι τζάμπα μάγκες».

«Αντί για την ανακούφιση που υποσχέθηκε μετά τον Ιανό ο Κ. Μητσοτάκης, προσφέρει μόνο ειρωνεία, πόνο και χαστούκια στους συμπολίτες μας».

Για την επίσκεψη σε σχολείο ειδικής αγωγής στην Καλλιθέα είπε: «Αντί να ζητήσουν συγγνώμη από τους δασκάλους και τους γονείς και πάνω απ’ όλα από τα ίδια τα παιδιά ειρωνεύονται. Ε ναι λοιπόν. Εγώ αισθάνθηκα εκείνη τη στιγμή από ανθρωπιά και αλληλεγγύη την ανάγκη να κάνω μία δωρεά. Για οκτώ air condition για να μην κρυώνουν τα παιδιά και οι δάσκαλοι το χειμώνα. Και αισθάνθηκα την ανάγκη να κάνω μία δωρεά για ένα διάδρομο και ένα ποδήλατο για να αθλούνται. Την έκανα τη δωρεά. Και λοιπόν; Ας κάνει και ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Βορίδης και ο κ. Γεωργιάδης και η κ. Μιχαηλίδου και ο κ. Καραμανλής. Ας κάνει ο καθένας τους αντίστοιχη δωρεά ή οποιαδήποτε πράξη αλληλεγγύης».

Όπως ανέφερε «αναλαμβάνω ακέραια την ευθύνη – και γι’ αυτό θα κριθώ – να χτίσουμε μαζί μία νέα κινηματική δυναμική που δεν θα αφαιρεί αλλά θα προσθέτει στο κέρδος που θα φέρετε για την κοινωνία με το έργο σας εδώ. Εκλέχθηκα με τη βάση του κόμματος με ξεκάθαρο μήνυμα ότι η βάση θα συμμετέχει στην πολιτική. Αυτό για μένα είναι ταυτοτικό ζήτημα. Πρέπει να απελευθερώσουμε τη δύναμη των πάντων», ανέφερε.

«Στερεότυπα τέλος. Όπως έλεγε και ο Αλέξης Τσίπρα τίποτα δεν είναι γραμμένο στην πέτρα. Ο κόσμος αλλάζει. Η τεχνολογία μετασχηματίζει τα πάντα. Η κοινωνική, εργασιακή και παραγωγική θεσμοί αναθεωρούνται σε παγκόσμια κλίμακα. Και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ως το μεγαλύτερο αριστερό δημοκρατικό κόμμα της Ευρώπης πρέπει να γίνει πρότυπο γρήγορης και αποτελεσματικής επεξεργασίας των δεδομένων του νέου κόσμου. Άρα πρέπει να γίνει και πρότυπο παραγωγής πολιτικής», σημείωσε.

«Εμείς οι 48 απέναντι στους άριστους 158. Είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν και έντιμοι και σοβαροί βουλευτές στη ΝΔ. Αλλά στο τέλος της ημέρας είναι αντιμέτωποι με τη συνείδηση τους όταν χειροκροτούν την κυβέρνηση».

«Τα Τέμπη δεν θα ξεχαστούν και αυτός είναι όρκος τιμής. Ο κ. Μητσοτάκης πήγε στον φράχτη, ένα μήνα μετά τα Τέμπη, για να αλλάξει την ατζέντα στο όνομα του πατριωτισμού».

«Θεωρεί τους Έλληνες χειραγωγούμενους ο κ. Μητσοτάκης».

«Εγώ αισθάνθηκα εκείνη τη στιγμή απανθρωπιά και αισθάνθηκα την ανάγκη να κάνω μία δωρεά. Και λοιπόν; Ας κάνει και ο κ. Μητσοτάκης», είπε για την επίσκεψη του στο ειδικό σχολείο στην Καλλιθέα.

«Ας φέρει αύριο στη Βουλή για την ισότητα στο γάμο. Για να δούμε ποιος διοικεί τη Νέα Δημοκρατία. Η κοινωνία δικαιούται καλύτερα. Πρέπει να σηκώσουμε ανάστημα. Να αποδείξουμε τον λόγο που μπήκαμε στην πολιτική και τον λόγο που μένουμε στην πολιτική».

«Να διεκδικούμε κάθε φορά την πλειοψηφία. Ήρθα να σας κοιτάξω στα μάτια».

«Ο ρόλος μου είναι η ακέραιη ευθύνη να πείσουμε όλοι μαζί ότι αξίζουμε την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας των πολιτών. Στερεότυπα τέλος. Τίποτα δεν είναι γραμμένο στην πέτρα, ο κόσμος αλλάζει, όπως έλεγε και ο Αλέξης Τσίπρας».

«Το άκρον άωτον της ενσυναίσθησης ο πρωθυπουργός. Πήγε στη Θεσσαλία και ρωτούσε “Pass πήρες;”».

5.1.2023