Συνελήφθησαν δύο γυναίκες στα σύνορα του Προμαχώνα για τηλεφωνικές απάτες

Στη σύλληψη δύο γυναικών, ηλικίας 23 και 24 ετών, προχώρησαν αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Παιονίας, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Προμαχώνα, για τηλεφωνικές απάτες. Από την έρευνα προέκυψε ότι οι δύο Βουλγάρες, μαζί με συνεργό τους, συνέστησαν εγκληματική ομάδα και τηλεφωνούσαν σε πολίτες προσποιούμενοι τον γιατρό ή τα συγγενικά τους πρόσωπα που δήθεν έχουν τραυματιστεί, ζητώντας χρήματα για να χειρουργηθούν.

Χθες το μεσημέρι, ο συνεργός τους προσποιούμενος τον γιατρό, τηλεφώνησε σε 62χρονη γυναίκα σε περιοχή του Κιλκίς και με το πρόσχημα ότι δήθεν η ανήλικη εγγονή της έχει τραυματιστεί στο σχολείο, κατάφεραν να της αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των 18.000 ευρώ, που παρέλαβε η μία από τις αλλοδαπές γυναίκες.

Μετά από συντονισμένες ενέργειες των Αρχών, οι δύο γυναίκες εντοπίστηκαν να επιβαίνουν σε όχημα στον Προμαχώνα Σερρών, τη στιγμή που προσπάθησαν να εξέλθουν από τη χώρα. Σε έρευνα στο αυτοκίνητό τους εντοπίστηκε επιμελώς κρυμμένο το χρηματικό ποσό των 17.200 ευρώ, το οποίο αποδόθηκε στην παθούσα, καθώς επίσης και μία απομίμηση πιστολιού (ρέπλικα).

Επίσης κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα και 250 λέβα Βουλγαρίας, που βρέθηκαν στην κατοχή τους, όπως και το όχημα που χρησιμοποίησαν. Από την περαιτέρω έρευνα διαπιστώθηκε, ότι νωρίτερα την ίδια ημέρα, τηλεφώνησαν σε ακόμη τρεις πολίτες προσποιούμενες τα συγγενικά τους πρόσωπα που δήθεν τραυματίστηκαν, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να τους αποσπάσουν χρήματα.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις. Οι συλληφθείσες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κιλκίς.

25.10.2023