Συνελήφθησαν νεαροί που εντοπίστηκαν να κινούνται με δύο κλεμμένες μοτοσυκλέτες και λίγο νωρίτερα είχαν διαπράξει απόπειρα ληστείας

Συνελήφθησαν μεσημβρινές ώρες στην περιοχή του Μοσχάτου, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης 4 νεαροί, ηλικίας 18,17 και 15 ετών κατηγορούμενοι  για απόπειρα ληστείας κατά συναυτουργία, κλοπή από κοινού και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.  Επιπλέον ο 18χρονος κατηγορείται και για ληστεία κατά συναυτουργία.

Περιπολούντες αστυνομικοί εντόπισαν τους ανωτέρω κατηγορούμενους στην περιοχή του Μοσχάτου να επιβαίνουν σε δύο δίκυκλες μοτοσικλέτες οι οποίες έφεραν εμφανώς ίχνη κλοπής.

Οι κατηγορούμενοι στη θέα των αστυνομικών εγκατέλειψαν τα δίκυκλα και προσπάθησαν να διαφύγουν πεζή ωστόσο παρά την προσπάθεια τους να διαφύγουν, ανωτέρω αστυνομικοί τους ακινητοποίησαν και τους οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Μοσχάτου-Τάυρου το οποίο επελήφθη προανακριτικά.

Στο πλαίσιο προανακριτικής έρευνας διαπιστώθηκε ότι τα δύο  δίκυκλα είχαν κλαπεί τις προηγούμενες μέρες από την περιοχή του Παλαιού Φαλήρου ενώ ταυτοποιήθηκε η διάπραξη απόπειρας ληστείας από τους κατηγορούμενους λίγο νωρίτερα στην περιοχή του Μοσχάτου.

Ειδικότερα, οι κατηγορούμενοι προσέγγισαν ημεδαπό και με τη χρήση σωματικής βίας αποπειράθηκαν να του αφαιρέσουν το πορτοφόλι, χωρίς να τα καταφέρουν καθώς το θύμα απομακρύνθηκε από το σημείο.

Επιπλέον, ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή του 18χρονου σε περίπτωση ληστείας σε βάρος ημεδαπού στην περιοχή του Μοσχάτου, η οποία έλαβε χώρα βραδινές ώρες της 5-7-2024, οπού μαζί με συνεργούς και με τη χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσε κινητό τηλέφωνο το οποίο κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον κάτοχό του.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

9.7.2024