Συνελήφθησαν 2 νεαροί που διέπραξαν -11- ένοπλες ληστείες σε καταστήματα στην περιοχή του Ζωγράφου

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Εντοπίστηκαν κατά την έξοδό τους από την Πανεπιστημιούπολη όπου είχαν καταφύγει μετά από ληστεία καταστήματος τυχερών παιχνιδιών

Βρέθηκε και κατασχέθηκε πτυσσόμενο πιστόλι και εκτοξευτής φυσιγγίων

Στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε την 12-4-2024, από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, στην περιοχή του Ζωγράφου, συνελήφθησαν -2- ημεδαποί, ηλικίας 21 και 19 ετών, και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για ληστείες κατά συρροή, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, βία κατά υπαλλήλων και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, από τον Δεκέμβριο του 2023, οι κατηγορούμενοι διέπρατταν ένοπλες ληστείες με τη χρήση μαχαιριού σε καταστήματα στην περιοχή του Ζωγράφου.

Ειδικότερα, ο 19χρονος, με τη συνδρομή του 21χρονου ο οποίος είχε το ρόλο του οδηγού, μετέβαινε κυρίως απογευματινές και βραδινές ώρες σε καταστήματα mini market, όπου με τη απειλή μαχαιριού ακινητοποιούσε τους υπαλλήλους και αφαιρούσε χρηματικά ποσά από τα ταμεία.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας μετά από ενδελεχή έρευνα και ανάλυση δεδομένων, ταυτοποίησαν τους κατηγορούμενους και τους συνέλαβαν κατά την έξοδο τους με όχημα από την Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου όπου είχαν καταφύγει έπειτα από ληστεία που είχαν διαπράξει λίγο νωρίτερα την 12-4-24 σε πρακτορείο τυχερών παιχνιδιών.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στο όχημα και σε -2- οικίες, συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • μαχαίρι και πλαστικό γάντι που είχαν χρησιμοποιηθεί κατά τη διάπραξη της ανωτέρω ληστείας την 12-4-2024,
  • πτυσσόμενο πιστόλι χειρός,
  • εκτοξευτής φυσιγγίου και
  • το χρηματικό ποσό των -650- ευρώ.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί -11- ληστείες στην περιοχή του Ζωγράφου, ενώ οι έρευνες για την πλήρη εξακρίβωση της εγκληματικής δραστηριότητάς τους συνεχίζονται.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.