Συνεχίζει να μαίνεται η πυρκαγιά στα ορεινά της Νάξου

Εξαιτίας της πυρκαγιάς, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη στην ορεινή Νάξο, ο δρόμος από την Μονή και από την Απείρανθο προς τον Σταυρό Κεραμωτής παραμένει κλειστός, όπως ενημερώνει ο δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες  η φωτιά αν και έχει περιοριστεί μετά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες της πυροσβεστικής τόσο από αέρος όσο και από ξηράς, συνεχίζει να μαίνεται και έχει ανοιχτεί σε μεγάλο μέτωπο σε περιοχές της ορεινής Νάξου, με ένα δύσκολο μέτωπο προς τη Μονή.

Δυστυχώς τα πτητικά μέσα (ελικόπτερα και αεροπλάνα) δεν μπορούν πλέον να συνδράμουν την επιχείρηση κατάσβεσης ωστόσο δύναμη με 10 πυροσβέστες κατέφθασαν με ελικόπτερο στα ορεινά της Νάξου ώστε να ενισχύσουν το έργο του πυροσβεστικού κλιμακίου Νάξου. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 38 πυροσβέστες με 10 οχήματα . Οι άνεμοι συνεχίζουν να πνέουν ισχυροί στην περιοχή δυσχεραίνοντας το έργο της κατάσβεσης, ενώ οι επόμενες ώρες και μέχρι να τεθεί η φωτιά υπό έλεγχο, αναμένεται να είναι δύσκολες. Ωστόσο, όπως αναφέρουν πληροφορίες -ευτυχώς τουλάχιστον- από τη φωτιά δεν κινδυνεύουν κατοικίες.

15.7.2023