ΣΥΡΙΖΑ: Έντονη ανησυχία του ύστερα από την ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας για την τελετή εγκαινίων του πυρηνικού σταθμού στο Ακούγιου

Ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία εκφράζει την έντονη ανησυχία του ύστερα από την ανακοίνωση της Τουρκικής Προεδρίας για την τελετή εγκαινίων του πυρηνικού σταθμού στο Ακούγιου.

Η τεράστια οικολογική καταστροφή στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα της Ιαπωνίας, λόγω ενός μεγάλου σεισμού, δεν μπορεί παρά να δημιουργεί δυσοίωνους συνειρμούς.

Το αν υπάρχει ασφάλεια στον συγκεκριμένο σταθμό ή το όλο σχέδιο υποτάσσεται σε ευρύτερους γεωπολιτικούς σχεδιασμούς είναι κάτι που πρέπει να μας απασχολεί, καθώς ένα πιθανό ατύχημα θα έχει συνέπειες σε ολόκληρη την περιοχή.

Ας μην ξεχνάμε ότι παρόμοιες ανησυχίες εκφράζονται εδώ και πολλά χρόνια και για τον πυρηνικό σταθμό του Κοζλοντούι στη Βουλγαρία, ενώ και η γενικότερη συζήτηση για την πυρηνική ενέργεια, προσλαμβάνει πολλές παραμέτρους που πρέπει να μας απασχολούν, ειδικά σε μια σεισμογενή περιοχή, όπως με τραγικό τρόπο μας υπενθύμισε ο πρόσφατος μεγάλος σεισμός σε Τουρκία και Συρία.