Σχόλια και δηλώσεις από την αντιπολίτευση για την παραίτηση Χειμάρα

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία

“Ο κ. Μητσοτάκης δεν τόλμησε να διαγράψει τον κ. Χειμάρα – Συνεχίζει να κρατά στη ΝΔ των σκανδάλων και της διαφθοράς έναν ακόμη ‘Πάτση’”

Επί μέρες ο κ. Μητσοτάκης κάλυπτε τις παρανομίες και το πλιάτσικο του κ. Χειμάρα και προφανώς αποδέχονταν τα ψέματα και τις γελοίες εξηγήσεις του. Τελικά ο κ. Χειμάρας παραιτήθηκε σήμερα από βουλευτής για να “διευκολύνει” τη ΝΔ.

Η αλήθεια είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν τόλμησε να διαγράψει τον κ. Χειμάρα. Συνεχίζει μάλιστα να κρατά στη ΝΔ των σκανδάλων και της διαφθοράς έναν ακόμα “Πάτση”, ο οποίος αφού έκανε ένα “κομπόδεμα” εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ παρανόμως με δημόσιο χρήμα, απέρχεται “ηρωικά” και “πάντα στο πλευρό του κ. Μητσοτάκη”.

Το λιγότερο που έχει να κάνει τώρα ο κ. Χειμάρας είναι να επιστρέψει τις χιλιάδες ευρώ που τσέπωσε παρανόμως από το δημόσιο.

Όσο για τον κ. Μητσοτάκη, με την σιωπή του και την ατολμία του να διαγράψει τον κ. Χειμάρα επιβεβαιώνει για ακόμη μία φορά ότι είναι συνένοχος στο “γαλάζιο” πάρτι με το δημόσιο χρήμα την ώρα που η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών δεν μπορεί να βγάλει ούτε το μισό μήνα.

ΣΧΟΛΙΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΝΔ, Θ. ΧΕΙΜΑΡΑ

Πέντε ημέρες ο κ. Μητσοτάκης μαδούσε τη μαργαρίτα αποφεύγοντας ακόμη και ένα άτυπο σχόλιο αποδοκιμασίας του βουλευτή του Θέμη Χειμάρα, που κατά παράβαση του συνταγματικού ασυμβιβάστου σύναπτε συμβάσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ με Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης .

Σήμερα, δε, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, που εμφανίζει ως «επιτυχία» την παραίτηση Χειμάρα, αποκάλυψε ότι ο Α. Πάτσης δεν διαγράφηκε για όσα μεμπτά είχε κάνει, αλλά γιατί δεν παρέδωσε την έδρα του.

Είναι πια κατανοητό στους Έλληνες πολίτες ότι το «επιτελικό κράτος» δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένας μηχανισμός εξυπηρέτησης συμφερόντων εις βάρος του ελληνικού λαού χωρίς κανένα αίσθημα ντροπής.
ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής

Το ΚΚΕ για την παραίτηση Χειμάρα αναφέρει: Ο λαός μας λέει ότι από τότε που βγήκε το συγγνώμη, χάθηκε το φιλότιμο. Στην προκειμένη περίπτωση δεν χάθηκε μόνο το φιλότιμο του ίδιου του βουλευτή και του κόμματος που ανήκει, αλλά γίνεται προσπάθεια να “χαθεί” και να μείνει στο απυρόβλητο το επαναλαμβανόμενο φαινόμενο των επιχειρηματιών – βουλευτών και των δοσοληψιών -παράνομων και νόμιμων- με το κράτος, που συνιστούν μια ακόμα πλευρά της σήψης του αστικού πολιτικού συστήματος.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ :Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΊ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΟΛΟΓΊΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΎΨΕΙ ΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΆ

Την ώρα που άλλη μία υπόθεση διαφθοράς έρχεται στο φως της δημοσιότητας, ο πρωθυπουργός ανοίγει πάλι «θέμα» ημερομηνίας διεξαγωγής των εκλογών, αντί να απολογείται για την έκνομη δράση των στελεχών του.

Είναι προφανές ότι η Ν.Δ. χρησιμοποιεί ακόμα και την κορυφαία στιγμή της δημοκρατίας, τις εκλογές, για να εξαπατήσει τους Έλληνες.

Σχόλιο του εκπροσώπου Τύπου του ΜέΡΑ25 Μιχάλη Κριθαρίδη στο Ράδιο ΜέΡΑ για τον Θ. Χειμάρα

Ένας ακόμα άριστος στις μπίζνες της #Μητσοτάκης_ΑΕ, ο κ. #Χειμαρας έκανε δήθεν εν αγνοία του δουλίτσες εκατοντάδων χιλιάδων με το δημόσιο. Η σήψη και η παρακμή, είναι συνολική των “φιλελεύθερων” αντικρατιστών της Κυβέρνησης.