Σωκράτης Φάμελλος: Για 11η μέρα καταστρέφονται περιοχές μοναδικής οικολογικής αξίας, οφείλονται απαντήσεις

Συνεχίζεται για 11η ημέρα η καταστροφική πυρκαγιά στον Έβρο, καταστρέφοντας περιοχές μοναδικής οικολογικής αξίας, σημείωνει σε ανάρτηση του στα social media ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Tο δάσος της Δαδιάς, με απώλειες πολλών ανθρώπινων ζωών, απειλώντας οικισμούς, στρατόπεδα, πόλεις, νοσοκομεία, σχολεία. «Η μεγαλύτερη σε έκταση πυρκαγιά στη Μεσόγειο των τελευταίων χρόνων» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά δημοσιεύοντας την δορυφορική απεικόνηση της καμένης έκτασης της πυρκαγιάς στον Έβεο από το meteo.gr.

Υπογραμμίζει πως «ο Έβρος, αλλά δυστυχώς και η #Ροδόπη, αντί για πυλώνας ασφάλειας και προόδου γίνεται γνωστός από την καταστροφή και την αγωνία για τη ζωή, για την ασφάλεια και για την επόμενη ημέρα».

Αναφέρει επίσης πως «τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Δεν χρειάζονται άλλες υποσχέσεις. Ούτε αρκεί μια συγνώμη. Απαιτείται αλλαγή πολιτικής, με σεβασμό στην επιστήμη, με αξιοπιστία, για μια ισχυρή ελληνική πολιτεία. Με ασφάλεια και πρόοδο. Το πολιτικό σύστημα και κυρίως η κυβέρνηση οφείλουν να δώσουν απαντήσεις»

29.8.2023