Σ. Φάμελλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει το νομοσχέδιο γιατί πάει την κοινωνία μπροστά

Τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ότι η ΚΟ θα «στηρίξει» το νομοσχέδιο αν και «ατελές» επανέλαβε ο πρόεδρος της ΚΟ, Σωκράτης Φάμελλος κατά την σημερινή του παρέμβαση στη Βουλή για το νομοσχέδιο για την ισότητα στον πολιτικό γάμο, μετά την ομιλία του πρωθυπουργού.

«Εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία θα είμαστε συνεπείς. Θα στηρίξουμε ακόμα και ένα τμήμα της μεταρρύθμισης που ήδη έχουμε προτείνει κοινοβουλευτικά. Προφανώς δεν θα προσβάλλουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα για να αναδείξουμε τον διχασμό της Κυβέρνησης. Γιατί το γνωρίζουμε όλοι και όλες ότι με την ψήφο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, αλλά και με την ψήφο άλλων προοδευτικών κομμάτων αυτή η μεταρρύθμιση θα γίνει. Γιατί χωρίς την ψήφο του ΣΥΡΙΖΑ αυτή η μεταρρύθμιση δεν θα γινόταν και αυτό πρέπει να καταγραφεί», είπε και πρόσθεσε:

«Τα ανθρώπινα δικαιώματα και το Σύνταγμα είναι πάνω από τις κομματικές επιδιώξεις. Εμείς το ξέρουμε. Κύριε Σκέρτσο, η παράταξή σας δεν το εφαρμόζει».

«Η Νέα Δημοκρατία δεν έχει την επάρκεια να κάνει προοδευτικές μεταρρυθμίσεις, δεν έχει την επάρκεια -και θα φανεί στην ψηφοφορία του νομοσχεδίου- να ικανοποιήσει βασικά δικαιώματα, βασικές συνταγματικές προβλέψεις, τη συνταγματική επιταγή της ισότητας. Ο ψευδεπίγραφος εκσυγχρονισμός και ο φιλελευθερισμός τους σταματά στις εξαγγελίες και τα μεγάλα λόγια. Εμείς, όμως, θα το στηρίξουμε, γιατί είναι βήμα προόδου, είναι βήμα άρσης διακρίσεων. Για εμάς το ψήφισμα αυτό δεν αποτέλεσε κεραυνό εν αιθρία. Η Κυβέρνηση επέλεγε να απαξιώσει τις σοβαρές παραβιάσεις. Το ψήφισμα είναι απλώς καταγραφή όσων διαδραματίζονται στην πατρίδα μας τα τελευταία χρόνια»», πρόσθεσε.

«Έχει η ΝΔ τη δύναμη να περάσει αυτό το νομοσχέδιο; Τι θα γίνει με τους βουλευτές που έχουν δηλώσει ότι θα απόχουν ή θα καταψηφίσουν; Πώς αποδεικνύεται η κυβερνητική συνοχή όταν υπουργοί της κυβέρνησης δεν θα συμμετάσχουν στην ψηφοφορία; Πώς δύναται υπουργός να μιλάει για αντισυνταγματικό νομοσχέδιο, αλλά δεν ήρθε στη Βουλή να υπερασπιστεί τη θέση του;»

15.2.2024

 

 

 

Τελευταία Άρθρα