Τάκης Θεοδωρικάκος: «Η ΝΔ εγγυάται την ασφάλεια και τη σιγουριά στα δύσκολα»

Συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989 παραχώρησε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος αναφέρθηκε στην καίρια παρέμβαση της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της αύξησης του κόστους ενέργειας, επανέλαβε πως η ξεκάθαρη απόφαση του Πρωθυπουργού είναι οι εκλογές να γίνουν στο τέλος της τετραετίας και τόνισε πως η Νέα Δημοκρατία είναι μία μεγάλη λαϊκή παράταξη που ενώνει τους Έλληνες γιατί είναι δίπλα στον πολίτη και εγγυάται την σταθερότητα.

Απαντώντας σε ερώτηση για την υπόθεση της Marfin , ο Υπουργός ξεκαθάρισε πως αυτή παραμένει ανοιχτή για την Ελληνική Αστυνομία, ενώ αναφορικά με την καταγγελία βιασμού 19χρονης στην Κάλυμνο, ο κ. Θεοδωρικάκος επεσήμανε πως έχει δοθεί εντολή στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας να διεξάγει κατεπείγουσα έρευνα για να εξεταστεί αν αληθεύουν αυτές οι καταγγελίες ή όχι.

Και κατέληξε λέγοντας:

Ο Πρωθυπουργός μας έχει πει με τον πλέον κατηγορηματικό και ξεκάθαρο τρόπο ότι θα ολοκληρώσει την τετραετία. Άρα κάθε συζήτηση είναι περιττή. Δεύτερον θέλω να σας πω, για να μπω στο τμήμα που μου ζητήσατε και αφορά την προηγούμενη επαγγελματική και επιστημονική μου ιδιότητα, ότι οι εκλογές έχει αποδειχτεί ότι καθορίζονται και κρίνονται σε πολύ μεγάλο βαθμό στην εκλογική περίοδο. Πιστεύω λοιπόν στο τέλος της τετραετίας θα τεθούν όπως πρέπει τα διλήμματα που πρέπει στον ελληνικό λαό και ο ελληνικός λαός θα αποφασίσει σταθερότητα και προοπτική. Το δίλημμα με το οποίο η χώρα πιστεύω κινείται και θα κινείται όλους τους επόμενους μήνες, είναι σταθερότητα και σιγουριά στην αντιμετώπιση των κρίσεων και καλύτερες προοπτικές ή περιπέτειες, αστάθεια και επιστροφή στο παρελθόν; Σε αυτό το δίλημμα πιστεύω ότι ο ελληνικός λαός θα δώσει θετική απάντηση και θα δώσει αυτοδύναμη πλειοψηφία στη Νέα Δημοκρατία και στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Στα δύσκολα αποδεικνύεται ποιος ξέρει να διαχειρίζεται καλύτερα τις κρίσεις, αυτό έχει ήδη αποδειχθεί σε ότι αφορά τον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση.

7.5.2022