Τάκης Θεοδωρικάκος: « Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μία παραλλαγή στις πολιτικές του διχασμού, της διάσπασης και της δημαγωγίας»

 Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος φιλοξενήθηκε στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΪ «Καλημέρα». Μιλώντας στον Γιώργο Αυτιά, ο Υπουργός αναφέρθηκε στα μέτρα αντιμετώπισης της κρίσης, στις πρωτοβουλίες του Πρωθυπουργού για τη στήριξη των ευάλωτων ομάδων και απάντησε στα όσα ακούστηκαν Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Το πρώτο μέλημα της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού είναι η στήριξη της Ελληνικής οικογένειας που δοκιμάζεται από την ακρίβεια, από τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος, οι οποίες έχουν εκτοξευτεί εξαιτίας της αύξησης της τιμής του φυσικού αερίου συνέπεια του πολέμου στην Ουκρανία» τόνισε ο Υπουργός και πρόσθεσε: «Ο πρωθυπουργός δίνει μάχη που δίνει στην Ευρώπη, ώστε η Ευρώπη να αναλάβει τη στήριξη συνολικά τω

Ο κ. Θεοδωρικάκος έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στα όσα έχουν γίνει από την Κυβέρνηση μέχρι σήμερα: «Οι πολίτες γνωρίζουν ότι ο Μητσοτάκης όσα λέει γίνονται πράξη. Και αυτό αποδεικνύεται. Ο πρωθυπουργός είχε πει θα μειώσουμε φόρους και οι φόροι μειώθηκαν και μειώνονται, είχε πει θα μειώσουμε τις ασφαλιστικές εισφορές και οι ασφαλιστικές εισφορές μειώθηκαν και μειώνονται, είχε πει αύξηση του κατώτατου μισθού και σε λίγες ημέρες θα πραγματοποιηθεί και αυτό, βαίνουμε στην κατάργηση του περίφημου τέλους αλληλεγγύης, η ανεργία βρίσκεται σε πτωτική πορεία, ενώ ενισχύθηκαν με 200 ευρώ ευάλωτες κοινωνικές ομάδες για το Πάσχα» επεσήμανε και συμπλήρωσε: «Μπαίνουνε σε μία πιο αισιόδοξη τροχιά παρότι τα τελευταία δυόμισι χρόνια αντιμετωπίζουμε αλλεπάλληλες κρίσεις από το εξωτερικό, όπως η πανδημία, ο πόλεμος, οι ενεργειακές τιμές, η ασύμμετρη απειλή στον Έβρο και στο Αιγαίο και όμως η χώρα στέκεται όρθια και οι πολίτες παρά τα προβλήματα νιώθουν σιγουριά ότι υπάρχει σταθερό χέρι στο τιμόνι της χώρας και καθαρό μυαλό, καθαρή πορεία μπροστά για πρόοδο με ασφάλεια και προοπτική για όλους».

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη δήλωσε ότι είναι δίπλα στους πολίτες, στις γειτονιές του Νότιου τομέα της Αθήνας εκεί που εργάστηκε για πάρα πολλά χρόνια και είναι ταυτισμένος με τους ανθρώπους: «Οι πολίτες ξέρουν να συγκρίνουν. Επί ΣΥΡΙΖΑ άκουγαν λόγια, άκουγαν υποσχέσεις και έβλεπαν τα ακριβώς αντίθετα, τώρα βλέπουν μετρημένα λόγια, μετρημένες κουβέντες, που μία προς μία γίνονται πραγματικότητα και για αυτό μπορεί να αισθάνονται σιγουριά παρά τη μεγάλη δυσκολία και παρά τις φουρτούνες που έχει η εποχή μας».

Ερωτηθείς για το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη απάντησε: «Παρακολούθησα το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και αυτό που είδα ήταν μία εσωτερική υπόθεση. Είχαν να λύσουν εσωτερικές διαφορές, δεν είδα να μιλάνε για θέματα και τα προβλήματα της κοινωνίας, δεν είδα λύσεις, προοπτικές, δεν είδα αξιόπιστα πράγματα, τους απασχολεί πως θα εκλέγουν τον αρχηγό τους, δικαίωμα τους είναι, αλλά η Ελλάδα έχει σοβαρότερα θέματα και εμπιστεύεται αυτόν που έχει στο τιμόνι για να προχωρήσει μπροστά. Είδα το σύνθημα αλλαγή, μια νέα αλλαγή, αυτό που αντιλαμβάνομαι ότι κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μία παραλλαγή στις πολιτικές του διχασμού, της διάσπασης και της δημαγωγίας τα οποία δεν τα έχουμε ανάγκη. Έχει δοκιμαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ και έχει αποτύχει».

Ολοκληρώνοντας την τηλεοπτική του παρέμβαση ο κ. Τάκης Θεοδωρικάκος έστειλε και τις ευχές του για το Πάσχα: «Φέτος το Πάσχα θα έχουμε μεγαλύτερη ελευθερία να το γιορτάσουμε μακριά από την καραντίνα. Η Ελληνική Αστυνομία έχει κάνει μια τεράστια κινητοποίηση και θα συνδράμει ώστε να διευκολυνθούν όλοι οι πολίτες στην έξοδό τους, αλλά όλοι οφείλουμε να προσέχουμε, να διευκολύνουμε τους αστυνομικούς στη δουλειά που θα κάνουν για το καλό όλων μας. Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση».

17.4.2022