Τέλος το χάρτινο εισιτήριο στο Μετρό και Λεωφορεία

Παρελθόν θα αποτελέσουν σε λίγα χρόνια τα χάρτινα εισιτήρια στα ΜΜΜ   και θα αντικατασταθούν από τα… κινητά μας τηλέφωνα και τις τραπεζικές κάρτες, όπως προανήγγειλε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων της Κυβέρνησης.

«Μέσο κομίστρου θα αποτελεί η ίδια η τραπεζική κάρτα, είτε σε μορφή πλαστικού είτε ενσωματωμένη στο κινητό τηλέφωνο. Το σύστημα, μέσω τακτικών εκκαθαρίσεων που θα πραγματοποιεί, θα είναι σε θέση να χρεώνει τους επιβάτες το φθηνότερο οικονομικό πακέτο που είναι διαθέσιμο, βάσει της πολιτικής κομίστρου του ΟΑΣΑ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σταϊκούρας.

Ο χρήστης θα πλησιάζει την τραπεζική του κάρτα ή το κινητό του τηλέφωνο, όπου θα έχει περασμένη την κάρτα σε ψηφιακή μορφή στο ηλεκτρονικό πορτοφόλι,  στον ειδικό αναγνώστη του τερματικού αποδοχής καρτών (POS). Με αυτό τον τρόπο θα γίνεται η επικύρωση του εισιτηρίου και θα ανοίγουν οι μπάρες (στο Μετρό).

Υπενθυμίζεται ότι το νέο σύστημα ανέπαφων συναλλαγών στα ΜΜΜ της Αθήνας θα αποτελέσει ουσιαστικά μια κατά πολύ βελτιωμένη εκδοχή του υφιστάμενου όπου πρωταγωνιστεί η πλαστική κάρτα.

Το συγκεκριμένο σύστημα ανέπαφων συναλλαγών έχει εφαρμοστεί ήδη σε αρκετές χώρες του εξωτερικού.

30.7.2023