Τα μουσεία μεταμορφώνουν τον κόσμο

Κάθε χρόνο στις 18 Μαΐου εορτάζεται η Διεθνής Ημέρα Μουσείων που είναι αφιερωμένη σε ένα συγκεκριμένο θέμα που αφορά στα μουσεία και ευρύτερα στην προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Για το 2022 το θέμα που έχει επιλεγεί είναι «Η Δύναμη των Μουσείων». Με την επιλογή του θέματος αυτού το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) επιθυμεί να αναδείξει τη δύναμη που έχουν τα μουσεία ως φορείς κοινωνικών αλλαγών και βιώσιμης ανάπτυξης.

Τα μουσεία μεταμορφώνουν τον κόσμο. Παρουσιάζοντας το παρελθόν, ανοίγουν νέους ορίζοντες και διαμορφώνουν νέες καινοτόμες ιδέες με σκοπό την οικοδόμηση ενός καλύτερου μέλλοντος.

Το Μουσείο Ν. Καζαντζάκη συμμετέχει ενεργά στους φετινούς εορτασμούς με δυο δωρεάν δράσεις:

  • Σάββατο 21/5/2022: Εγκαίνια του έργου προσβασιμότητας «Καζαντζάκης για όλους».

Το Μουσείο Καζαντζάκη, στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης του έργου «Καζαντζάκης για όλους: βελτίωση προσβασιμότητας στο έργο του συγγραφέα και στο ομώνυμο Μουσείο», που χρηματοδοτήθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού, θα εγκαινιάσει τις νέες παρεμβάσεις στη Μόνιμη Έκθεσή του.

Οι παρεμβάσεις αυτές περιλαμβάνουν έναν συνδυασμό απτικής διαδρομής με ηχητικό οδηγό, κείμενα σε μεγαλογράμματη και Braille γραφή, καθώς και ένα συμπεριληπτικό βίντεο. Κατά τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθεί δωρεάν ξενάγηση σε μέλη της Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών Κρήτης, καθώς και σε οποιονδήποτε άλλον/ην ενδιαφερόμενο/η δηλώσει συμμετοχή.

  • Κυριακή 22/5/2022: Οικογενειακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα ευαισθητοποίησης «Φτάσε όπου δε μπορείς».

Το Μουσείο Καζαντζάκη θα πραγματοποιήσει οικογενειακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα ευαισθητοποίησης για γονείς με παιδιά ηλικίας 6 έως 11 ετών.

Μέσα από τα αντικείμενα του Νίκου Καζαντζάκη και την απτική διαδρομή της Μόνιμης Έκθεσης του μουσείου, οι συμμετέχοντες θα «ανακαλύψουν» την οπτική αναπηρία και την προσβασιμότητα των ατόμων με προβλήματα όρασης στους μουσειακούς χώρους.

Την ίδια τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων (18/5), όπως κάθε χρόνο, η είσοδος στη Μόνιμη Έκθεση θα είναι δωρεάν κατά τις ώρες λειτουργίας του μουσείου 9.00 – 17.00.

*Απαραίτητες δηλώσεις συμμετοχής & κρατήσεις θέσεων στα: info@kazantzaki.gr ή 2810741689.

 

Πληροφορίες!

Ιστοσελίδα: www.kazantzaki.gr

Διεύθυνση: Μυρτιά 70100, Δήμος Αρχανών-Αστερουσίων, Ηράκλειο Κρήτης

Email: info@kazantzaki.gr

Τηλέφωνο: 2810 741689

FacebookΜουσείο Καζαντζάκη – Kazantzakis Museum

Διαβάστε επίσης: 5 + 1 πράγματα που ίσως δεν γνώριζες για το Μουσείο Καζαντζάκη

15.5.2022