«ΤΕΧΝΗ, Σύνοδος Ουρανού & Γης»

Για να πραγματοποιηθεί μια έκθεση ζωγραφικής απαιτείται μια ιδέα.

Σε πολλές περιπτώσεις η ιδέα είναι του καλλιτέχνη, όπου μέσα από τα πινέλα του σε σύζευξη χρωμάτων και στοχασμών περνάει στην υλοποίηση μιας ατομικής έκθεσης ή η ιδέα να προέρχεται από έναν ιστορικό Τέχνης όπου εκεί συνήθως το κάλεσμα είναι για μια ομαδική καλλιτεχνική διεργασία, λαμβάνοντας χώρα σε μια γκαλερί, ένα μουσείο, καθώς και σε πολυχώρους που φιλοξενούν εκθέσεις ζωγραφικής.

Το να αποφασίσει κάποιος να αναλάβει μια έκθεση ζωγραφικής καθώς και το στήσιμο αυτής είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση, καθώς η διαδικασία είναι χρονοβόρα και για γερά νεύρα.

Σήμερα 15 Φεβρουαρίου 2023 επισκέφθηκα την έκθεση ζωγραφικής που και μόνο ο τίτλος της «ΤΕΧΝΗ, Σύνοδος Ουρανού & Γης» είναι δελεαστικός, να πας να την δεις!

Η έκθεση αυτή λαμβάνει χώρα στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών  και θα βρίσκεται εκεί μέχρι τις 23 Φεβρουαρίου 2023.

Δε θα μπορούσα να ξεχωρίσω κανέναν πίνακα γιατί θα αδικούσα τους δημιουργούς του. Όλοι οι εικαστικοί που πλαισιώνουν  με τα έργα τους την έκθεση αυτή είναι άξιοι συγχαρητηρίων, όπου με τις εικαστικές τους δημιουργίες σκιαγραφούν στη γη το επουράνιο «πολίτευμα».

Αυτό όμως που δε μπόρεσα να παραβλέψω και με απογοήτευσε είναι η έλλειψη αρχιτεκτονικής παρουσίας, έτσι όπως είχαν τοποθετηθεί τα έργα των καλλιτεχνών, καθώς και η έλλειψη σωστού φωτισμού, κάτι που παίζει σημαντικό ρόλο και αναδεικνύει ένα έργο Τέχνης.

Έτσι αυτό είχε σα συνέπεια  να αδικηθεί το αισθητικό αποτέλεσμα καθώς και να λείπει  «μια υγιής μίξη από χάος και ακρίβεια».

Παρόλα αυτά, αν ο δρόμος σας βγάζει προς τα εκεί, δε χάνετε κάτι να πάτε να ρίξετε μια ματιά, γιατί τα έργα που πλαισιώνουν την έκθεση αυτή είναι αξιόλογα, όπως αξιόλογοι είναι  και οι καλλιτέχνες αυτών.

15.2.2023