Τζόνι Ντεπ παίρνει πάνω από 10 εκατομμύρια δολάρια για την υπόθεση δυσφήμησης εναντίον της Άμπερ Χερντ.

Οι ένορκοι τάχθηκε με το μέρος του Τζόνι Ντεπ στη δίκη για δυσφήμηση υψηλού προφίλ μεταξύ αυτού και της πρώην συζύγου του, Άμπερ Χερντ. Οι ένορκοι απένειμαν στον Ντεπ 10 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση και 5 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση.

Στον Χερντ απονεμήθηκαν 2 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση, ο νόμος της Βιρτζίνια λέει ότι οι ποινικές αποζημιώσεις περιορίζονται στα 350.000 δολάρια, οπότε ο Ντεπ θα λάβει συνολικά 10,35 εκατομμύρια δολάρια.

Οι επτά ένορκοι έκριναν ότι ο τίτλος και τα αποσπάσματα ενός άρθρου γνώμης της Άμπερ Χερντ, που δημοσιεύτηκε το 2018, περιείχαν συκοφαντικά σχόλια για τη σχέση της με τον Τζόνι Ντεπ.

“Η απογοήτευση που αισθάνομαι σήμερα είναι πέρα από τα λόγια”, ανέφερε η Χερντ σε δήλωσή του στο ABC News. “Είμαι συντετριμμένη που το βουνό των αποδεικτικών στοιχείων δεν ήταν αρκετό για να αντισταθεί στη δυσανάλογη δύναμη, επιρροή και επιρροή του πρώην συζύγου μου. Είμαι ακόμα πιο απογοητευμένος με το τι σημαίνει αυτή η ετυμηγορία για άλλες γυναίκες. Είναι μια αναποδιά. Επαναφέρει το ρολόι σε μια εποχή που μια γυναίκα που μίλησε και μίλησε θα μπορούσε να ντροπιαστεί δημόσια και να ταπεινωθεί. Επαναφέρει την ιδέα ότι η βία κατά των γυναικών πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη. Και συνέχισε: «Πιστεύω ότι οι δικηγόροι του Τζόνι κατάφεραν να κάνουν τους ενόρκους να παραβλέψουν το βασικό ζήτημα της Ελευθερίας του Λόγου και να αγνοήσουν στοιχεία που ήταν τόσο πειστικά που κερδίσαμε στο Ηνωμένο Βασίλειο. Λυπάμαι που έχασα την υπόθεση. Αλλά είμαι ακόμα πιο λυπημένος που φαίνεται να έχω χάσει ένα δικαίωμα που νόμιζα ότι είχα ως Αμερικανός — να μιλάω ελεύθερα και ανοιχτά”.

 

Πηγή: abc NEWS