Τηλεδιάσκεψη Μιλτ. Βαρβιτσιώτη με τον Υφυπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Άμυνας της Ιρλανδίας Peter Burke

Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη μεταξύ του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και του Υφυπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Άμυνας της Ιρλανδίας Peter Burke. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν μεταξύ άλλων το μεταναστευτικό, η Διεύρυνση της ΕΕ και η ενεργειακή και πληθωριστική κρίση. Ο κ. Βαρβιτσιώτης ενημέρωσε επιπλέον τον κ. Burke για την τουρκική προκλητικότητα ενώ οι δύο Υπουργοί αντάλλαξαν απόψεις για το Brexit.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός είπε στον κ. Burke ότι «πρέπει να κάνουμε περισσότερα ώστε να καταστήσουμε το κοινό μας εγχείρημα, την ΕΕ, πιο ισχυρή και να διαμορφώσουμε περισσότερες κοινές προσεγγίσεις σε κοινά προβλήματα».

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε την ανάγκη να μη χαθεί άλλη μια ευκαιρία και να ληφθούν αποφάσεις για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης μέσω της προστασίας των ευρωπαϊκών συνόρων.

Επιπλέον, ενημέρωσε τον κ. Burke για την εργαλειοποίηση των μεταναστών από την Τουρκία, αλλά και για την ακραία τουρκική ρητορική κατά της Ελλάδας που φτάνει μέχρι και την αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

25.1.2023