Τηλεφωνική επικοινωνία Μακρόν-Πούτιν- ο Μακρόν πιστεύει ότι «τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμα»

Μετά από μια τηλεφωνική συνομιλία  με τον Πούτιν, ο Μακρόν πιστεύει ότι «τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμα» και ότι η Ρωσία θέλει να «πάρει τον έλεγχο» ολόκληρης της χώρας

Σε τηλεφωνική συζήτηση διάρκειας μεγαλύτερης της ώρας, ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε στον Γάλλο ομόλογό του ότι οι επιχειρήσεις του ρωσικού στρατού θα «επιδεινωθούν» εάν οι Ουκρανοί δεν αποδεχθούν τους όρους του, σύμφωνα με σχόλια που δημοσίευσε το Elysee.

Η επικοινωνία έγινε «κατόπιν αιτήματος του προέδρου Πούτιν», διευκρίνισε στην συνέχεια ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Ζαν Καστέξ στο δίκτυο TF1.
«Η κατάσταση επί του πεδίου είναι αναμφισβήτητα πολύ δυσμενής», πρόσθεσε εξηγώντας ότι «αναμφισβήτητα, φαίνεται ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν παραμένει αμετακίνητος στις θέσεις του, στην βούλησή του για την αποστρατιωτικοποίηση της Ουκρανίας, την παράδοση της Ουκρανίας και αυτό, φυσικά, δεν είναι αποδεκτό».
Απέναντι στην Μόσχα «απαιτείται μεγάλη αυστηρότητα επί των αρχών και ως προς τις κυρώσεις», με την παράλληλη αναζήτηση «της ειρήνης μέσω του διαλόγου», πράγμα που «αναμφισβήτητα είναι πολύ δύσκολο», πρόσθεσε.
Η επικοινωνία Μακρόν-Πούτιν ανακοινώθηκε απευθείας το πρωί από τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ κατά την διάρκεια online συνέντευξης Τύπου.
«Η Γαλλία διαθέτει μία αρκετά μακρά παράδοση να είναι μεσολαβήτρια στις συρράξεις», είπε ο Λαβρόφ προσθέτοντας ότι η Μόσχα θα ήταν «πανευτυχής» αν η Γαλλία επιτύγχανε στην αποστολή αυτή…

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ