Την Τρίτη στο Υπουργικό Συμβούλιο το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια

Στο υπουργικό συμβούλιο θα συζητηθεί την Τρίτη το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία όπου αναμένεται να πάρει την έγκριση για  την προώθηση προς ψήφιση στη Βουλή.

Παράλληλα, αναμένεται να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση και όταν αυτή ολοκληρωθεί και γίνουν πιθανές βελτιώσεις ή διορθώσεις επί του αρχικού κειμένου που θα δημοσιοποιήσει η κυβέρνηση και στη συνέχεια θα κατατεθεί στη Βουλή προς ψήφισή.

Ο προγραμματισμός του Μεγάρου Μαξίμου, σύμφωνα με πληροφορίες, προβλέπει την ψήφιση του στις 12 Φεβρουαρίου και η εκτίμηση είναι ότι θα περάσει με ισχυρή πλειοψηφία, παρότι θεωρούνται δεδομένες οι απώλειες από την κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος κόμματος.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι προσπάθειες να πειστούν όσοι διατηρούν ακόμα τις αμφιβολίες τους αλλά και αυτοί που τάσσονται ανοιχτά και απόλυτα εναντίον του νομοσχεδίου. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που αναμένεται να ψηφίσουν το νομοσχέδιο ανέρχονται περίπου σε 100.

Ωστόσο, εντός του κυβερνώντος κόμματος υπάρχει και μια ομάδα η οποία σε δηλώσεις της έχει τοποθετηθεί με απόλυτο τρόπο κατά του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών και της τεκνοθεσίας.

Μια μεγάλη μερίδα «γαλάζιων» βουλευτών δηλώνει έως και σήμερα αναποφάσιστη και πιστεύεται πως θα είναι και αυτή που θα «τροφοδοτήσει» περαιτέρω τις θετικές ψήφους.

Την Τρίτη στη Μονή Πετράκη, θα συνεδριάσει και η Ιερά Σύνοδος προκειμένου να εκφράσει την επίσημη θέση της Εκκλησίας.

22.1.2024