Τη ναυτική βάση της Σούδας επισκέφθηκε ο υπουργός Ναυτικών των ΗΠΑ

Επίσκεψη στην Κρήτη πραγματοποίησε στις 15 Νοεμβρίου ο υπουργός Ναυτικών των ΗΠΑ, Carlos Del Toro. Όπως ανακοινώθηκε σήμερα από το ΓΕΕΘΑ, τον υπουργό Ναυτικών των ΗΠΑ υποδέχτηκε ο υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ, αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης, ως εκπρόσωπος του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, παρουσία του διευθυντή του κλάδου Στρατηγικής – Πολιτικής – Αμυντικού Σχεδιασμού και Δυνατοτήτων του ΓΕΕΘΑ, υποναύαρχου Φραγκίσκου Λελούδα.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, με ιδιαίτερη έμφαση στη στρατιωτική συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ. Επίσης, αναφέρθηκαν στον σημαντικό ρόλο της Σούδας και της Αλεξανδρούπολης σε ό,τι αφορά στην παροχή σημαντικών διευκολύνσεων προς το ΝΑΤΟ για την ενίσχυση της ανατολικής πτέρυγάς του.

Ο υπουργός Ναυτικών των ΗΠΑ επισκέφθηκε τόσο τις εγκαταστάσεις της Αμερικανικής Ναυτικής Ευκολίας Σούδας όσο και το Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής όπου ενημερώθηκε για την αποστολή και τις εκπαιδευτικές δράσεις του τόσο σε διασυμμαχικό όσο και σε διμερές πλαίσιο.

18.11.2022