Τοιχογραφία 1.100 τ.μ. στον Πανελλήνιο Γυμναστικό Σύλλογο

Ο Soteur, ο Tzomakas, ο Bassment Rats, ο Cacao Rocks, ο Kez, ο Volkov, ο Γιαννακόπουλος και ο Gospel είναι οι οκτώ street artists που συνεργάστηκαν για να δημιουργήσουν αυτό το μοναδικό έργο τέχνης σε τοίχο. Το mural αποτυπώνει το «ευ αγωνίζεσθαι» και την ευγενή άμιλλα, αποτίει φόρο τιμής στο παρελθόν και στέλνει ηχηρά μηνύματα για το υγιές μέλλον του αθλητισμού”.

Η πρωτοβουλία αυτή έγινε με την στήριξη επίσης της Art Hub Athens και της KRAFT Paints . Με αφορμή την ολοκλήρωση αυτού του πρωτότυπου έργου στην περιοχή της Κυψέλης, ο Δήμος Αθηναίων διοργάνωσε σήμερα εκδήλωση έξω από τις εγκαταστάσεις της ιστορικής αθηναϊκής ομάδας, παρουσία του Δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη.

Σε αυτήν, συμμετείχαν περίπου εκατό παιδιά, ηλικίας 7-14 ετών, που φιλοξενούνται στα καλοκαιρινά camps του Πανελληνίου Συλλόγου.

Ο κ. Μπακογιάννης, στη σύντομη ομιλία του, αφού καλωσόρισε όλους τους παρευρισκόμενους, αναφέρθηκε στη σημασία του καλλιτεχνικού έργου για την περιοχή, τονίζοντας ταυτόχρονα την ιστορία και τον ρόλο του Πανελληνίου στην ανάπτυξη μιας από τις πιο όμορφες γειτονιές της Αθήνας.

Μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Ο Δήμος Αθηναίων συνεχίζει με συνέπεια να στηρίζει τη δημόσια τέχνη και τους καλλιτέχνες, δίνοντάς τους τη δυνατότητα τόσο να εκφραστούν οι ίδιοι όσο και να δημιουργήσουν έργα που σηματοδοτούν τις περιοχές στις οποίες υλοποιούνται, εξωραΐζοντας τον δημόσιο χώρο. Αυτό το υψηλής αισθητικής έργο με τα πολλαπλά μηνύματα για τον αθλητισμό, ομορφαίνει τον χώρο που φιλοξενεί την ιστορική ομάδα της Αθήνας και ανανεώνει μία γειτονιά που το έχει ανάγκη». Και κατέληξε: «Ευχαριστούμε θερμά και τους οκτώ ταλαντούχους καλλιτέχνες που συνεργάστηκαν για την υλοποίηση αυτής της τοιχογραφίας, τη διοίκηση του Πανελλήνιου για την άριστη συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων, την Art Hub Athens για τον συντονισμό του έργου, καθώς και την KRAFT Paints που μας έδωσε τα απαραίτητα υλικά για τη δημιουργία του».

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας του Πανελληνίου Γυμναστικού Συλλόγου, Παναγιώτης Σαρρής, ευχαρίστησε, με τη σειρά του, τον κ. Μπακογιάννη για την εξαιρετική συνεργασία του Δήμου Αθηναίων με τον Σύλλογο, τονίζοντας ότι «το εντυπωσιακό έργο τέχνης που παραδόθηκε σήμερα, δίνει νέα πνοή στον Πανελλήνιο και αποτελεί μία ακόμη απόδειξη για το ενδιαφέρον του Δημάρχου να αναβαθμίσει την περιοχή». Ο ίδιος πρόσθεσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι διότι η συνεργασία μας που ξεκίνησε τον περασμένο Οκτώβριο με τα δωρεάν προγράμματα άθλησης για τους δημότες, εξελίσσεται αποτελεσματικά και ενδυναμώνεται, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής των Αθηναίων που συμμετέχουν σε αυτά».

29.6.2022